hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.

Félezer szolgálati lakás újult meg négy év alatt a falvakban

A Magyar falu program keretében ötszáz szolgálati lakást újítottak fel tízmilliárd forintos kormányzati támogatással az elmúlt négy évben, mondta a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa szerdán a Baranya vármegyei Bezedeken.

Gyopáros Alpár a Mohácstól délnyugatra, Villánytól keletre, közvetlenül a horvát határ mentén fekvő településen, egy tanári szolgálati ház átadásán kifejtette: a kabinet annak érdekében járul hozzá a bezedekihez hasonló épületek felújításához, hogy a kisebb falvak vonzóbbá váljanak a közszférában dolgozók számára. A kormány az elmúlt bő évtizedben számos intézkedéssel, majd a Magyar falu programmal átfogó módon is jelentős erőfeszítéseket és anyagi áldozatvállalást tett a falvak elnéptelenedésének megakadályozása, a jelenség visszafordítása érdekében.

A kabinet orvosi rendelők, bölcsődék, óvodák, iskolák felújítását, illetve létesítését támogatta több száz millió forinttal, és ezen intézkedések közé tartozik a szolgálati lakások biztosítása a közszférában dolgozók számára. Gyopáros Alpár aláhúzta: a Magyar falu program jelentős eredményeket hozott, ezért a kistelepülések fejlesztését a jövőben is folytatni fogja a kormányzat.

Lovas Norbert, Bezedek független polgármestere reményét fejezte ki, hogy a szerdán átadott épületbe mihamarabb pedagógus költözik, akinek munkájával a szomszédos Lippó községben működő iskola is jobb oktatást nyújthat a jövőben.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink