hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

Fejlesztették a balatonfüredi szívkórházat

A Széchenyi 2020 "Az Állami Szívkórház Balatonfüred járóbeteg szakellátó szolgáltatásainak fejlesztése" című projekt keretében 279 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el az Állami Szívkórház Balatonfüred.

Az EFOP-2.2.19-17-2017-00015 projekt keretén belül a járóbeteg ellátáshoz kapcsolódó szakellátások fejlesztése valósult meg, amely részeként a fizio- és mozgásterápiás medencék és környezetük megújul, az ambulanciák megközelíthetősége és körülményei, továbbá a kardiológiai és más speciális rendelések műszerezettségi szintjei is fejlődtek.

A fejlesztés eredményeként felújították a kórház területén a főépület földszintjén, az I. és a II. emeleten a kardiológiai, a fizioterápiás és az echokardiográfiás ellátásokat kiszolgáló közlekedési területeket, vizsgálókat, vizesblokkokat, illetve a fürdőépületben a medenceteret és az öltöző-vizesblokk területeit is. A felújítások mellett a projekt részeként olyan eszközöket szereztek be, melyek hozzájárulnak az intézményi járóbeteg szakrendelések orvostechnikai eszközállományának modernizálásához.

A fejlesztés célja a kardiológiai, a fizioterápiás és az echokardiográfiás ellátási területhez tartozó betegpopuláció magas szakmai színvonalon történő ellátása, mely várhatóan a betegek életkilátásainak és életminőségének javítását eredményezi.

A fejlesztések megvalósításának határideje: 2023. november 30. A projekt az Európai Strukturális és Beruházási Alap támogatásával valósul meg, közölte az Állami Szívkórház.

(forrás: MTI-OS)
hirdetés

Könyveink