hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

Fejlesztések zárultak az emelt biztonsági fokozatú pszichiátriában

Emelt biztonsági fokozatú pszichiátriai egységek kialakítása és fejlesztése zárult le három intézménynél 4,9 milliárd forint vissza nem térítendő uniós forrásból, közölte az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ).

Az Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet - Nyírő Gyula Kórházban egy 32 ágyas, a 21. század igényeinek megfelelő, "Biztonsági Pszichiátria" épületet adtak át. Az új épület zöldmezős beruházásként jött létre, és mintegy 2200 négyzetméteren biztosítja a betegek ellátását.

A Biztonsági Pszichiátrián az indulatos, veszélyeztető magatartást tanúsító pszichiátriai betegek speciális igényeinek megfelelően biztosítják az ellátást, brit mintát és módszertant alapul véve. A földszinti elhelyezés, a mászásbiztos falak, a könnyen átlátható terek, a speciális riasztórendszer, a bútorzat sima felületképzése, a nehezen vagy egyáltalán nem mozdítható tárgyak az önsértés megelőzését és a gyógyítás hatékonyságát szolgálják.

A projekt részeként a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetben a gyermek- és serdülőpszichiátriai osztály átalakítása, felújítása valósult meg, melynek keretében hét HiSec szintű pszichiátriai kezelő-vizsgálóhelyiség, valamint szintén hét, konzultációra alkalmas helyiség jött létre.

A fejlesztés eredményeképpen a Nyírő Gyula Kórház mellett megújult a Péterfy Kórház - Rendelőintézet eszközparkja is, a Nyírő Gyula kórház részére több mint 1500, a Péterfy kórház részére közel 1200 informatikai, diagnosztikus és terápiás eszközt szereztek be.

Ezek mellett a program keretében képzéseket, worksopokat tartottak, a Biztonsági Pszichiátria 52 szakápolója sikeresen elvégezte az akkreditáló továbbképzést.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink