hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

Exkluzív hotelszárnyat hoztak létre a nyíregyházi kórházban

Átadták a Nyíregyházi Jósa András Tagkórház hotelrészlegét. Olyan medhotel jött létre, amely négycsillagos szálloda feletti színvonalú, mondta Nyíregyháza Fidesz-KDNP-s polgármestere.

Ajzner Éva, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Oktatókórház megbízott főigazgatója, orvos-igazgatója az ünnepségen emlékeztetett, a 2008 novemberében létrehozott kórházi részleg a koronavírus-járvány alatt átmenetileg nem működött, azonban a Master Good és annak tulajdonosa, a Bárány-család társadalmi szerepvállalásának köszönhetően most egy megújult, exkluzív hotelszárnyat hoztak létre a gyógyintézmény sebészeti tömbjének épületében. A speciális szolgáltatás elsősorban a műtétes szakmák, azaz a sebészet, az urológia, a szemészet, a mozgásszervi sebészet, az ideg- és gerincsebészet különböző betegellátási folyamataiban gyógyuló betegek számára elérhető. A kórház a fejlesztés mellé ápolási és adminisztrációs szolgáltatást biztosít, az ott fekvő betegek privát, komfortos környezetben gyógyulhatnak.

Bárány László, a Master Good cégcsoport tulajdonosa beszédében méltatta a kórházban végzett szakmai munkát, majd arról beszélt, azok, akik ott szeretnének gyógyulni, kötelességük támogatni valamilyen formában a kórházak, illetve az egészségügy munkáját. Hangsúlyozta, a gyógyintézmények felújításának feladatát ma már nem csak az államnak kell vállalnia.

Kovács Ferenc, Nyíregyháza Fidesz-KDNP-s polgármestere azt mondta, a 285 millió forint értékű beruházással olyan medhotel jött létre, amely négycsillagos szálloda feletti színvonalú. A beruházás időszerű volt és illeszkedik az elmúlt tíz évben megvalósított, a gyógyításhoz kapcsolódó fejlesztési csomagba, aminek keretében például nővérszálló, óvoda és parkolóház épült a nyíregyházi kórházban.

A térítési díj ellenében igénybe vehető hotelrészlegben tizenhat emelt komfortfokozatú szoba áll a betegek rendelkezésére. Az elektromosan állítható ággyal, külön fürdőszobával, mellékhelyiséggel, televízióval, internet-hozzáféréssel, légkondicionálóval és hűtőszekrénnyel felszerelt szobákhoz teljes étkezési ellátás tartozik; emellett az ott fekvő betegek igénybe vehetik a kórház pszichológus, mentálhigénikus, gyógytornász, szociális munkás és dietetikus szakembereinek segítségét is.

(MTI/Balázs Attila)
(MTI/Balázs Attila)

Tóth Lajos Barna, a sebészeti osztály osztályvezető főorvosa, Ajzner Éva, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Oktatókórház megbízott főigazgatója, orvos-igazgatója, Bárány László, a Master Good cégcsoport tulajdonosa, Francz Monika telephelyi orvosigazgató-helyettes és Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester átvágja a nemzeti színű szalagot a Nyíregyházi Jósa András Tagkórház 285 millió forintból felújított hotelrészlegének átadásán a tagkórház sebészeti tömbjének épületében 2024. március 20-án. A térítési díj ellenében igénybe vehető hotelrészlegben tizenhat emelt komfortfokozatú szoba áll a betegek rendelkezésére. 

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink