hirdetés
2024. július. 23., kedd - Lenke.
hirdetés

Elvis él és holnap a vérét adja

Országszerte 33 vöröskeresztes helyszínen várják a Véradók Világnapja alkalmából pénteken a közönséget.

A Magyar Vöröskereszt véradóversenyének arca idén Elvis Presley, aki maga is véradó volt. A Budapesti Corvinus Egyetem környékén, a Vámház körúton és a Fővám téren a Magyar Imitációs Társaság élő szobrainak közreműködésével az arra sétálók testközelből tapasztalhatják meg, hogy adott esetben emberek élete múlhat azon, hozzájutnak-e a szükséges vérkészítményhez.

A Fővám téren a Vöröskereszt önkéntesei hatalmas vásznat feszítenek ki, melyre bárki felírhatja a véradással kapcsolatos gondolatait - közölte a Magyar Vöröskereszt az MTI-vel.

A Budapesti Corvinus Egyetem E épületében véradás lesz 12 és 18 óra között, és az épületben hirdetik ki az országos felsőoktatási véradóverseny eredményeit is.

A humanitárius szervezet idén is meghirdeti az Öltöztessük pirosba az országot! elnevezésű akciót: mindenkit arra kérnek, vegyen fel egy piros ruhadarabot, ezzel is kifejezve tiszteletét a véradók iránt. Aki fotót is készít ötletes piros szereléséről és feltölti a Vöröskereszt Facebook oldalára, ajándéksorsoláson vehet részt.

(forrás: MTI)

Könyveink