hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.

Elektromos kerekesszékek segítik a betegszállítást az onkológián

Négy új elektromos kerekesszéket adományozott a Kékgolyó a Daganatos Betegekért Alapítványnak a Megyünk Tovább Előre Alapítvány. A felajánlás az Országos Onkológiai Intézet belső betegszállítását segíti.

Polgár Csaba, az intézet főigazgatója a keddi átadáson emlékeztetett arra, hogy nem először kapnak az onkológiai betegek nagy értékű eszközöket a Megyünk Tovább Előre Alapítványtól. A korábbi években a szervezet betegágyakat és egyéb kisegítő felszereléseket ajánlott fel. Kiemelte, hogy ezúttal nem az intézet részesül az adományban, hanem a Kékgolyó a Daganatos Betegekért Alapítvány kapja a négy, elektromosan is irányítható széket. Ezeket átalakítás után a beteghordók tudják jól hasznosítani, tekintve a budai hegyvidék aljában található intézet belső körülményeit, meredek útvonalait. Az adomány javítja a beteghordók munkakörülményeit és egyben az onkológiai betegek kényelmét is szolgálja.

Durst János, a Megyünk Tovább Előre Alapítvány elnöke felidézte, hogy hat évvel ezelőtt egy barátjuk emlékére hívták életre az alapítványt, amely a betegek életminőségét segítő, azt támogató adományokkal igyekszik segíteni minden évben, immár öt éve. Az alapítvány a sportolásra képes betegeket és orvosaikat is támogatja, és megszervezi, hogy együtt sportoljanak és részt vegyenek nagyobb futóversenyeken.

Lövey József, az Országos Onkológiai Intézet igazgatója, a Kékgolyó a Daganatos Betegekért Alapítvány kuratóriumának elnöke megköszönte a kerekesszékeket és az adományozó szervezet évek óta tartó támogatását. Felhívta a figyelmet arra, hogy ezek az elektromos kerekesszékek akár napi 40 kilométert is meg tudnak tenni a betegellátás során.

Az Országos Onkológiai Intézet közleménye szerint a Megyünk Tovább Előre Alapítvány évek óta támogatja a kórház betegeit. Az elmúlt években az elektromos kerekesszékek mellett kiültetőszékeket, testösszetételt mérő mérlegeket és gyógyszerosztó kocsikat is adományoztak. A budapesti intézményben már kilenc elektromos kerekesszék áll a betegek és hozzátartozóik segítségére, ezeket már a főbejáratnál, a betegfelvételnél lehet igényelni.

 

MTI/Hegedüs Róbert
MTI/Hegedüs Róbert

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink