hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.

Elege lett az egyik nagy kórházi hitelezőnek

Valamennyi kórházzal felbontotta szerződését a legnagyobb hazai gyógyszerbeszállító, a Hungaropharma – írja a Világgazdaság.

A kontraktusokat – amelyek jellemzően 5–10 évnél is régebbiek voltak – még március elsejével mondták fel, miután azok nem szabályozták megfelelően a cég és a fizetési nehézségekkel küzdő kórházak üzleti kapcsolatát – mondta a lap érdeklődésére a Hungaropharma vezérigazgatója.

Feller Antal jelezte: március végén már 15 milliárd forintra rúgott a Gyógyszer-nagykereskedők Szövetségéhez tartozó hét vállalat kintlévőség-állománya, és ebből 5,5 milliárd lejárt követelés volt. Az adósság emelkedik, mert az egészségügyi intézmények anyagi helyzete is egyre rosszabb – fogalmazott.

A vezérigazgató hangsúlyozta: egyeztetnek az adósokkal, sok új szerződést már megkötöttek, de ezekben rövidebb fizetési határidőt kötnek ki, és azt is belefoglalták, hogy ha a kórház a számla lejárta, plusz további ésszerű türelmi idő után sem fizet, a Hungaropharma a továbbiakban csak előre fizetés mellett szállítolvasható a vg.hu-n.

(forrás: vg.hu)
hirdetés

Könyveink