hirdetés
2024. július. 05., péntek - Emese, Sarolta.
hirdetés

Egyre rosszabbodik az emberek alvásának minősége

Korábban soha nem tapasztalt mértékben rosszabbodik az emberek alvásának a minősége – hangsúlyozta a Magyar Alvás Szövetség éves jelentésében.

Világjelenségről van szó, hívja fel a figyelmet a nemzetközi alvás szervezet, a World Sleep Society cselekvési programját közvetítve, mintegy nyolcvan ország közreműködését bejelentve. A Magyar Alvás Szövetség több mint tíz éve csatlakozott a világszervezet munkájához, minden esztendőben a Magyar Tudományos Akadémián a szakterület kiválóságai adnak elő az éves jelmondat jegyében: a jó alvás elengedhetetlen az egészséghez. Ma már a kívánatos életmód része ez, miképpen a megfelelő étkezés, a testmozgás is elválaszthatatlan az emberek pszichés, vagy lelki állapotától.

A magyar szervezet az elmúlt években sikeres szakmai programot valósít meg a tudományos ismeretterjesztés területén, az alvás egészségügyi intézmények és alvásipari vállalatok tevékenységének az összefogásával – hangsúlyozta G. Németh György, a Magyar Alvás Szövetség elnöke.

Nemzetközi standardok alapján kidolgozott alvásminőség mérési módszerekkel, saját kutatásokkal értékelik az alvásért kiemelkedő munkát végző intézményeket. A Sleepfriendly Program keretében elismeréseket nyújtanak át az alvásbarát vállalatoknak és szállodáknak, kitüntetik a legjobb termékeket.

A World Sleep Society alvás világszervezet követésre méltónak ajánlja a Magyar Alvás Szövetség évek óta folyó munkáját, amelyért elsők között kapták meg a Distinguished Activity Award elismerést.

(forrás: Országos Sajtószolgálat, Magyar Alvás Szövetség)

Könyveink