hirdetés
2024. május. 21., kedd - Konstantin.

Pásztón diétával keresik a pénzt

Az egészséges életmódot célzó új kezeléseken dolgoznak a pásztói Margit Kórházban a Nógrád megyei önkormányzat és a Semmelweis Egyetem együttműködésének keretében.

Az önkormányzat és az egyetem szeptemberben aláírt együttműködési megállapodása a 2014-2020-as időszakra célozta meg közös projektek megvalósítását. Az utóbbi hónapokban négy szakmai műhelykonferenciát szerveztek, hogy kidolgozzák azokat a projekteket, amelyekben fel lehet használni a felzárkóztatandó régiók számára elérhető uniós forrásokat.

Az egyik nógrádi ernyőprojektet a pásztói kórház kapja, így a mozgás- és sportrehabilitáció, a diéta, az egészséges életmód központja lesz. A cél az, hogy a tudományos, szakmai egészségügyi munka mellett lehetőséget nyissanak a projektek a kis- és középvállalkozóknak is. A kórház igazgatója, Boczek Tibor az MTI-nek példaként említette, hogy az elképzelések szerint diétás ételeket készítenek majd Pásztón Nógrád megyei alapanyagokból és gyümölcsfeldolgozó üzem jönne létre, ahol gyógyhatású termékeket állítanak elő.

A projektek forrásaira a megyei önkormányzat pályázhat, a Semmelweis Egyetem adná a tudományos hátteret, és igazolná a kutatások eredményeinek gyakorlati felhasználhatóságát.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink