hirdetés
2024. július. 04., csütörtök - Ulrik.
hirdetés

Debrecen átvette a kazincbarcikai kórház működtetését

Átvette a Kazincbarcikai Városi Kórház működtetését a helyi önkormányzattól a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma pénteken; az észak-borsodi település egészségügyi intézményét március 1-jétől húsz évre bízták rá az egyetemi központra.

A Debreceni Egyetem képviselői és a kazincbarcikai város vezetése ünnepélyes keretek között kötötte meg azt a szerződést, amelyben rögzítették, hogy húsz évig az egyetem orvos egészségtudományi centruma működteti majd a barcikai kórházat - közölte az MTI. Szitka Péter, a település szocialista polgármestere jelképesen átadta a kórház kulcsait az új működtetőnek. A polgármester utalt arra, hogy másfél éves körültekintető pályáztatás és egyeztetés után ért révbe a Kazincbarcikai Városi Kórház sorsa. Az eltelt idő alatt három pályázatot írtak ki az egészségügyi intézmény hosszú távú működtetésére, az első időszakban a HospInvest Zrt. is indult, majd visszalépett. Tavaly a kórház ügyében népszavazást is tartottak.
Kecskés Gábor, a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumának gazdasági igazgatója az eseményt követő sajtótájékoztatón azt mondta: a városi kórházat egy 30 millió forintos törzstőkével rendelkező társaság működteti majd, amely mögött az egyetem áll teljes szakmai bázisával.
A kazincbarcikai kórház adósságállománya mintegy félmilliárd forint.


 

cimkék

Könyveink