hirdetés
2024. május. 15., szerda - Zsófia, Szonja.

Csongrádban elegen ügyelnek

Csongrád megyében nem okoz fennakadást az orvosok túlmunka-megtagadása: minden intézményben meg tudják oldani februárban is az ügyeletet – írja a Délmagyar.hu.

Bár a rezidensszövetség a bértárgyalásokra tekintettek három hónappal elhalasztotta az összegyűjtött felmondólevelek benyújtását, a Magyar Orvosok Szövetségének túlmunkamegtagadó akciója érvényben maradt. Ennek következményei januárban – mivel az ügyeleti beosztások még korábban készültek  – nem látszódhattak. Az esetleges ellátási nehézségekre februártól lehet számítani.

Csongrád megyében azonban a lap eddig információi alapján nem kell számítani fennakadásra. Kérdésükre a megyei intézmények képviselői megerősítették: februárra is gond nélkül ki tudták állítani az ügyeletet.

– Minden dolgozónk átérzi, hogy a kórház jövőjének érdekében a betegellátást biztosítanunk kell. Nem tagadják meg az önkéntes túlmunkát– fogalmazott Baráth Lajos, a makói Dr. Diósszilágyi Sámuel Kórház-Rendelőintézet főigazgatója. Gyenes Ágota, a szentesi Dr. Bugyi István Kórház orvos igazgatója is hasonló helyzetről számolt be. Kovács Iván, a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ hivatalvezetője elmondta: minden szervezeti egységet megkérdeztek, de nincs információjuk arról, hogy bárhol problémát jelentene az ügyelet kiállítása.

(forrás: Délmagyar)
hirdetés

Könyveink