hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

Csókay András vádaskodására válaszol a Cselekvés Alapítvány

Az alapítvány mindent elkövet, hogy Csókay András etikátlan támadásaival szembeni védekezés helyett az orvosi segítségnyújtással foglalkozhasson.

Az elmúlt két évben súlyos vádak fogalmazódtak meg – teljesen alaptalanul és jogszerűtlenül – a fejüknél összenőtt bangladesi sziámi ikreket négy éve szétválasztó magyar orvoscsoporttal szemben, annak ellenére, hogy a műtétsorozat egy rendkívüli és sikeres magyar összefogással valósult meg és tudományos eredményei elvitathatatlanok – írja hivatalos YouTube csatornáján a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány Kuratóriuma.

Csókay András legutóbbi sajtónyilatkozataiban felmerült a szakmai felelőtlenség, sőt a műhiba kérdése is. Ezekre reagál a közlemény végén elhelyezett videóban a Honvédkórház volt főorvosa, Fekete Attila, aki a mai napig részt vesz az ikrek körüli orvosi munkában és fontos szerepet kapott a végső szétválasztó műtétben is.

Csókay András nyilatkozataival szembe megy az alapvető orvosetikai szempontokkal, a józan ésszel és a valóságban történtekkel. Számunkra érthetetlen módon a szétválasztó műtétsorozat nemzetközileg és hazai szinten is elismert sikerét igyekszik aláásni. Csókay Andrásnak szinte hetente jelentek meg olyan nyilatkozatai, melyeket egy, a szakmaiságot, a páciensei érdekeit, valamint kollegiális kapcsolatait szem előtt tartó, felelős magyar orvos nem tehetne meg. Ezen megnyilvánulásaival sérti azokat a magyar és bangladesi embereket, akik rengeteg áldozatot vállalva, időt és energiát nem kímélve részt vettek a missziós munkában.

Mindeddig bíztunk Kollégánk jobb belátásában, de mivel a párbeszédre irányuló törekvések nem jártak sikerrel, most annak érdekében adjuk közre a mellékelt interjút és közleményünket, hogy egyértelműen tisztázzuk a kialakult helyzetet és a Csókay doktor részéről felmerült vádakat, valamint hogy ne terjedhessenek tovább olyan megalapozatlan kijelentések, melyek félrevezetik a magyar közvéleményt, és méltatlanok a rendkívüli magyar egészségügyi összefogással, valamint a magyar és bangladesi résztvevőkkel szemben.

Alapítványunk mindent elkövet, hogy a Csókay András igaztalan és etikátlan támadásaival szembeni védekezés helyett kizárólag a karitatív orvosi segítségnyújtással foglalkozhasson, hiszen jelenleg is sok rászoruló és szenvedő gyermek várja orvosaink segítségét.

hirdetés

Könyveink