hirdetés
2024. május. 03., péntek - Tímea, Irma.

Mégsem volt sikeres a 17 milliárd forintos mobil mammográfia?

A tisztifőorvos állampolgári kérdésre árult el részleteket az egykor nagy sikerként bemutatott mammográfiás szűrőbuszok sorsáról, írja az Mfor.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő friss Facebook-bejegyzésében egyik régi témáját vette elő, a még évekkel ezelőtt megvett, és nagy hírveréssel bejelentett mammográfiás szűrőbuszok ügyét – szúrta ki az Mfor.

A képviselő most arról adott hírt, hogy ugyan az ő kérdéseire nem kielégítően válaszolt az ügyben Müller Cecília országos tisztifőorvos, azonban egy állampolgári adatkérésből kiderültek további elkeserítő részletek az ügyben.

Az adatkérésből ugyanis kiderült többek között, hogy:

  • 2021-ben és 2022-ben konkrétan nulla (zéró, azaz 0) emlőszűrést végeztek a buszokon. ezt sejtettük, de nekem nem merte leírni a tisztifőorvos asszony.
  • Időközben döntöttek, hogy az összes méregdrága buszból ki akarják szerelni a készülékeket (ez is arra utal, hogy a buszok nem voltak működőképesek, különben miért nem hagynának meg legalább néhányat).
  • De eddig a tízből csak egyet helyeztek el egy kórházban (kettő pedig „folyamatban van“).
  • Azt még nem tudják, hova teszik a maradék hetet.

Ráadásul ez nemcsak a buszokra költött 1,7 milliárd forint felhasználásával kapcsolatban rossz hír, miel a pgrogram egy 17 milliárdos projekt részeként zajlott, amelynek például a szakszemélyzet kiképzése is része volt.

(forrás: Mfor)

cimkék

hirdetés

Könyveink