hirdetés
2024. május. 02., csütörtök - Zsigmond.

Biztosító alapításával bővíti portfólióját a Medicover

A Magyar Nemzeti Bank október 4-én kiadott határozatában engedélyezte a Medicover Egészségközpont Zrt. számára, hogy Medicare Biztosító Zrt. néven saját, nem-életbiztosítót alapítson, szúrta ki a Portfolio.

Az MNB október 4-én kelt határozata kimondja, hogy engedélyezi az alapító Medicover Egészségközpont Zrt számára, hogy Medicare Biztosító néven saját, nem-életbiztosítót alapítson.

Az MNB-határozatból kiderül továbbá, hogy a jegybank engedélyezi, hogy

  • az alapító 50 százalékos határértéket meghaladó mértékű közvetlen tulajdonon alapuló,
  • a MI Hungary Korlátolt Felelősségű Társaság 33 százalékos határértéket meghaladó, de 50 százalékos határértéket el nem érő mértékű közvetett tulajdonon alapuló,
  • az MCOV Hungary Korlátolt Felelősségű Társaság 50 százalékos határértéket meghaladó mértékű közvetett tulajdonon alapuló,
  • valamint B.L. 50 százalékos határértéket meghaladó mértékű közvetett tulajdonon alapuló minősített befolyást szerezzen a biztosítóban.

A jegybank engedélyezte azt is, hogy kik lesznek a vezető állású személyek a biztosítónál, amennyiben az engedélyt megalapozó feltételekben nem következik be változás. A nevek között természetesen ott van Benedek László tulajdonos és az ő érdekeltségébe sorolható a társaság.

A dokumentumból az is kiderül, hogy mire való ez a határozat: "az alapítási engedély birtokában az Alapító a Biztosító megalapításához, és a biztosítási, valamint az azzal közvetlenül összefüggő tevékenységének előkészítéséhez szükséges tevékenységet végezhet".

A határozatban a jegybank leszögezi továbbá:

"a biztosító az MNB alapítást engedélyező határozatának kézhezvételétől számított kilencven napon belül köteles a biztosítási tevékenység megkezdésére vonatkozó engedély iránti kérelmet az MNB-hez benyújtani. A határidő elmulasztása esetén az MNB az alapítási engedélyt visszavonja".

A Medicover saját biztosító alapítása több szempontból is érdekes, de leginkább azért, mert a klinika jelenleg a svéd Medicover Försäkrings AB-val van biztosítási kapcsolatban, annak magyarországi fióktelepével. Érdekes kérdés lesz, hogy az új biztosító hogyan viszonyul majd a meglévő társasághoz, az erre vonatkozó kérdéseivel a Portfolio megkereste a Medicover Zrt-t is.

A cég arról tájékoztatott, hogy "a Medicover Magyarország csoport célja ügyfelei minél szélesebb körű és magas színvonalú ellátása". "Ennek részeként a Magyar Nemzeti Banktól engedélyt kaptunk biztosítótársaság alapítására, amellyel a szolgáltatási portfóliónkat kívánjuk bővíteni."

"Figyelembe véve, hogy az alapítási engedély megszerzésével csupán egy hosszú folyamat első lépését tettük meg, az előttünk álló időszakban azon dolgozunk, hogy újabb biztosítási termékeinkkel mielőbb ügyfeleink szolgálatára állhassunk. A Medicover Försakring-szel történő hosszútávú – egyébként kiváló – együttműködést a fentiek nem befolyásolják" – jelezte a társaság.

(forrás: Portfolio)
hirdetés

Könyveink