2024. április. 30., kedd - Katalin, Kitti.

Berobbantotta a járványt a brit mutáns

Ferenci Tamás biostatisztikus szerint a járvány felszálló ágát biztosan a brit vírusvariáns okozza, hangzott el az RTL Klub Híradójában.

Ferenci Tamás biostatisztikus az RTL Klub Híradójának mondta el, hogy a gyors esetszám növekedést a brit vírusvariáns hazai terjedése okozza. Szerinte megvan az esély arra, hogy a korlátozó intézkedések ellenére is, magas esetszámokat fognak mutatni a statisztikák.

A híradóban Ferenci úgy számolt, hogy tíz olyan ember, aki a brit vírusvariánst kapja el, 12-13 másiknak adja tovább. Ez pedig 1,2-es, illetve 1,3-as reprodukciós rátának felel meg. Ez még januárban 0,8-0,9 volt. A szakember szerint az egy feletti ráta berobbanó járványt jelent. A szigorú járványügyi szabályozások mellett is “egy olyan hullámba futunk bele, aminek a csúcsa akkora lesz, mint az őszinek vagy még nagyobb”.

A Híradóban megszólalt Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológógia osztályának főorvosa is, aki azt mondta, most jóval fiatalabbak kerülnek kórházba, mint az első két hullám idején.

(forrás: RTL Klub)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés