hirdetés
2024. július. 22., hétfő - Magdolna.
hirdetés

Bemutatkoztak a belügyminiszter által kinevezett új főigazgatók

Pintér Sándor belügyminiszter július 15-ével hat megyei kórház és egy budapesti centrumkórház élére nevezett ki intézményvezetőket, a Weborvos késztett róluk összeálltást.

A kinevezésekről hétfőn, közleményében adott hírt a Belügyminisztérium, néhány új vezetőről a Weborvos késztett összeálltást.

A Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház új főigazgatója, Bakos Gábor egészségügyi menedzser, ortopéd-traumatológus szakorvos, 2015-től a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Traumatológiai Osztályán dolgozik, 2020 áprilisától a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház orvosigazgató-helyettese.

Szilágyi Örs, a Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház – Rendelőintézet új főigazgatója 2020-ban, a koronavírus járvány idején érkezett az újvárosi egészségügyi létesítmény Aneszteziológiai és Intenzív Betegellátó Osztályára, majd 2022 májusától a betegellátás mellett a kórház stratégiai igazgatói feladatait is ellátta.

A tatabányai Szent Borbála Kórház új igazgatója Virág József lett, aki onkológus, klinikai farmakológus, daganatos betegségek specialistája, daganatos betegségek gyógyítására szakosodott főorvos. Az új intézményvezető kinevezése előtt a Budapesti Szent Margit Kórház megbízott főigazgatójaként tevékenykedett.

A Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház új főigazgatója Czinkotay Frigyes, aki jól ismeri az intézményt, hiszen korábban orvos-igazgatói feladatokat látott el Veszprémben. Az új főigazgató kedden állománygyűlésen mutatkozott be vezetőként az intézmény dolgozóinak, amin részt vett Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára.

Fotó: Porga Gyula, Veszprém polgármesterének hivatalos Facebook-oldala
Fotó: Porga Gyula, Veszprém polgármesterének hivatalos Facebook-oldala

(forrás: WebOrvos)

Könyveink