hirdetés
2024. május. 06., hétfő - Ivett, Frida.

Bábiné: A szoptatás nem táplálás, hanem életforma

Minden szülészeten legyen legalább egy laktációs tanácsadó és a szoptatásra való felkészítés már a várandósság alatt kezdődjön el.

A szoptatás nemcsak táplálási forma, hanem életforma – hangoztatta köszöntőjében Bábiné Szottfried Gabriella, az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) népegészségügyért és prevencióért felelős főigazgató-helyettese a szoptatás világhete alkalmából rendezett konferencián kedden, Budapesten. Fontosnak nevezte, hogy minden szülészeten legyen legalább egy laktációs tanácsadó és a szoptatásra való felkészítés már a várandósság alatt kezdődjön el.

Partnerek vagyunk minden olyan törekvésben, ami azt szolgálja, hogy növekedjen a szoptatott gyermekek száma  jelentette ki, hozzátéve: a koraszülötteknek az anyatej nemcsak táplálék, hanem "életmentő gyógyszer". Felhívta a figyelmet arra is, hogy a szoptatás támogatásban  elsősorban a védőnők munkájának köszönhetően  sok jó gyakorlat van országszerte, de ezeket egységesíteni kell, és mielőbb meg kell határozni az egységes ellátás minimumát.

Az OKFŐ, a Kulturális és Innovációs Minisztérium, a Szoptatást Támogató Nemzeti Bizottság, a Magyar Védőnők Szakmai Szövetsége (MVSZSZ) és a Magyar Védőnők Egyesülete (MAVE) közös tanácskozásán elhangzott: 1992 óta szervezik meg a szoptatás világhetét, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet az anyatejes táplálás népszerűsítésére.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink