hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

Az Osztrák Posta trans-o-flex néven üzemelteti tovább magyar leányvállalatát

Új név, új arculat és új szolgáltatások a megszokott színvonalon

Szolgáltatás-portfóliót, arculatot és nevet vált Magyarország egyik kiemelkedő csomaglogisztikai vállalata, a 2007-ben az Osztrák Posta által megvásárolt Road Parcel. Az Osztrák Posta folyamatos akvizíciós törekvései mellett fontosnak tartja a tulajdonában lévő leányvállalatok egységesítését – ennek első lépéseként 2009 áprilisától Magyarországon vezeti be a szintén az érdekeltségi körébe tartozó trans-o-flex márkát.

Az 1997-ben alapított, csomaglogisztikára specializálódott Road Parcel a német trans-o-flex Schnell-Lieferdienst GmbH & Co. KG arculati elemeit és szolgáltatási struktúráját átvéve csatlakozik a trans-o-flex Logistics Group-hoz. Az Osztrák Posta kelet-európai régióban működő leányvállalatainak szolgáltatását szeretné hosszú távon harmonizálni, amelynek következtében bővül a meglévő szállítási módozatok és az igénybe vehető plusz szolgáltatások köre. A cégnév és a szolgáltatások megváltozásával együtt jár az arculat átalakulása: a Road Parcel logóval ellátott futárautók és formaruhák fokozatosan eltűnnek, áprilistól a trans-o-flex cégcsoport emblémájával találkozhatnak a cég ügyfelei. 
A továbbiakban trans-o-flex néven működő futárszolgálat meghatározott időn belül, gyűjtőfuvarozási rendszerben továbbít ügyfelei számára dokumentumokat, kereskedelmi árukat és egyéb küldeményeket. A cég a 40 kg-nál kisebb tömegű, megcímzett és egyedileg azonosítható, kézzel mozgatható darabáruk kézbesítésére specializálódott, azonban raklapos áruk 20-48 órás disztribúcióját is vállalja. A rendszeres megbízókkal való együttműködést az ügyfeleknél telepített ügyfélszoftver segíti, amely nagymértékben megkönnyíti az adminisztrációval és csomagkezeléssel járó feladatokat mindkét fél részére. A trans-o-flex folyamatosan fejlődő disztribúciós hálózata jelenleg tizenegy vidéki és egy gyáli központi depóból épül fel. Valamennyi küldemény először a központi depóba kerül, ahol vonalkódos azonosítás (szkennelés) és mérlegelés után szortírozó rendszer segítségével a postai irányítószámok alapján a megfelelő vidéki depóhoz rendelik a csomagokat, amelyek még az éjszaka folyamán eljutnak oda. A küldemények másnapi kézbesítéséért száznyolcvan futár felel. Jelenleg több mint 10 000 csomagot kézbesítenek naponta, amelyet 4 000 címre juttatnak el.
A megbízók küldeményeit a trans-o-flex alapszolgáltatása keretében a következő munkanapon juttatja el bármely magyarországi feladatótól a tetszőlegesen kiválasztott belföldi címzettig, legyen az cég vagy magánszemély. Ezt a „Comfort” (Kényelem) nevet viselő szolgáltatást az ügyfelek kérhetik a következő munkanapon akár reggel 8 vagy déli 12 óráig történő kézbesítéssel, de lehetőség van a szombati kiszállításra is. A trans-o-flex emellett vállal tételes áruátadást, utánvétbeszedést, okmánykezelést és visszáru szolgáltatást is. 
A trans-o-flex megoldást kínál azon ügyfeleinek is, akik nagyáruházakba kívánják termékeiket eljuttatni, amennyiben a „Solutions” (Megoldások) szolgáltatást veszik igénybe. Az áruházláncokba történő beszállítást, legyen szó raklapos küldeményről vagy csak egy kisebb csomagról, a trans-o-flex akár már a következő munkanapon elvégzi. Sőt, ha a küldeményeket az áruház a megbízóhoz rendelt időkapuban tudja csak fogadni, a trans-o-flex erre is lehetőséget biztosít. 
Nemzetközi küldeményeket a trans-o-flex a tulajdonos Osztrák Posta leányvállalatainak segítségével kézbesít Ausztria, Németország és Szlovákia területén, de kiépített kapcsolatai révén Csehországba és Romániába irányuló küldemények szállítását is vállalja.

(x)

cimkék

hirdetés

Könyveink