hirdetés
2024. május. 08., szerda - Mihály.

Az OEP „szerkesztés alatt”

Különös helyzetet teremtett Balog Zoltán miniszter, amikor az Országos Egészségbiztosítási Pénztár Szervezeti és Működési Szabályzatát a főigazgató távozása utáni helyzethez igazította.

Az OEP szabályzata a főigazgató helyettesítésről csak távollét és akadályoztatás esetére rendelkezett, csakhogy Sélleiné Márki Mária közelmúltbeli menesztése - mivel utódot neki nem állítottak - új helyzetet teremtett.

Látszólag ezt oldja meg a miniszternek a friss értesítőben megjelent  55/2015. (XII. 9.) EMMI utasítása, amikor a poszt betöltetlenségének esetével is számolva (mai hatállyal) úgy módosítja az SZMSZ-t, hogy „Feladatait, hatáskörét távollétében, akadályoztatása vagy a főigazgatói munkakör ideiglenes betöltetlensége esetén teljes jogkörrel az egészségügyi főigazgató-helyettes látja el.”

Mondhatnánk követte az életet, csakhogy a főigazgató távozása után – legalább is a sajtó tudomása szerint  – Kiss Zsolt Stratégiai és szakigazgatási főigazgató-helyettes kapta feladatul Sélleiné korábbi feladatainak ellátását. Ami azért nem okozott akkor nagy meglepetést, mert egészségügyi főigazgató-helyettese – mint ahogy annak idején épp a MedicalOnline közölte elsőként - már szeptember, azaz Gajdácsi József lemondása óta nincs a pénztárnak.

Az OEP honlapján ma reggel nem találtunk nyilvánvaló utalást arra, hogy ki is vezeti a pénztárat: az intézmény vezetősége rovatban a főigazgató és az egészségügyi főigazgató-helyettes oldalán is azt találtuk: „szerkesztés alatt”.

A tárcavezető 55/2015. (XII. 9.) EMMI utasítása (az Országos Egészségbiztosítási Pénztár Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 32/2014. (IX. 16.) EMMI utasítás módosításáról) letölthető a Hivatalos Értesítővel.

 

(forrás: Magyar Közlöny, OEP, MedicalOnline)

cimkék

OEP
hirdetés

Könyveink