hirdetés
2024. július. 04., csütörtök - Ulrik.
hirdetés

Az adórendszerben ezermilliárd forintot kell átrendezni

Jelentősen és határozottan kell csökkenteni a személyi jövedelemadót és a tb-járulékot, ezzel egyidejűleg el kell törölni a vállalkozások, magánszemélyek különadóját - jelentette be Gyurcsány Ferenc a csütörtöki rendkívüli parlamenti ülésen.

A kormány ezermilliárd forintos átcsoportosítást tervez az adórendszerben - közölte a miniszterelnök. Ehhez jelentősen szűkíteni kell az adórendszerben meglévő mentességeket és kedvezményeket, mérsékelten kell növelni az áfát, illetve létre kell hozni az egységes vagyonadót.

A kormány - az adórendszerrel szinkronban - átalakítaná a szociális és jóléti támogatások rendszerét: például bruttósítaná és megadóztatná a családi pótlékot - közölte Gyurcsány Ferenc. Azt javasolják, hogy a nyugdíj kivételével növeljék meg és bruttósítsák azokat a szociális és jóléti támogatásokat, amelyeket ma mindenkinek alanyi jogon ad a kormány, majd ezt követően vonják be azokat az adórendszer alá, de úgy, hogy az átlagosan vagy annál rosszabbul keresők számára ez ne jelentsen veszteséget.

cimkék

Könyveink