hirdetés
2024. május. 03., péntek - Tímea, Irma.

Ármaximum javaslat egyes magánegészségügyi vizsgálatokra

Az LMP ármaximumot vezetne be egyes magánegészségügyi vizsgálatokra, köztük a diagnosztikai és szűrővizsgálatokra, valamint a szülészeti-nőgyógyászati ellátásokra, közölte az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese vasárnap Budapesten.

Kanász-Nagy Máté az online is közvetített sajtótájékoztatón azt mondta, nehéz hozzáférni az egészségügyi ellátáshoz, mert az állami szektorban hosszúak a várólisták, a magánegészségügyben pedig a nagyon magas, elszabaduló árak "hátráltatják a hozzáférést".

Magyarország rosszul teljesít a megelőzhető betegségeknél, a betegek túl későn jutnak el orvoshoz, és ennek nagyon súlyos következményei vannak, tette hozzá az ellenzéki politikus, aki az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés javítását sürgette.

Amellett, hogy az állami egészségügyben növelni kell a forrásokat és a kapacitást, a kormánynak a magánegészségügybe is "be kell avatkoznia".

A párt azt szeretné, ha a magánegészségügyben legfeljebb 20 ezer forintba kerülne a hasi vagy kismedencei ultrahangvizsgálat, a mellkas CT árát 40 ezer, a gyomortükrözését 50 ezer, a teljes gerinc MR-vizsgálatának árát 80 ezer forintban maximálnák. Kanász-Nagy Máté véleménye szerint az ármaximum segítené a betegek mielőbbi kivizsgálását és gyógyulását is. A frakcióvezető-helyettes közölte azt is, hogy hétfőn az Országgyűlésben konkrét kérdést is intéz az egészségügyet is iránytó belügyminiszterhez.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink