hirdetés
2024. április. 30., kedd - Katalin, Kitti.

Ápolóhiány okozhat ellátási zavart a János kórház pszichiátriáján?

,,Ha nem kapnak szakképzett ápolókat, akkor sajnos bezárják az osztályukat!", állt egy azóta eltávolított bejegyzésben az ATV szerint.

Akkora a dolgozói létszámhiány a János kórház pszichiátriáján, hogy még a bezárás lehetősége is felmerült – értesült az ATV Híradója. A pszichiátriája egyik munkatársa a közösségi médiában tett közzé kétségbeesett bejegyzést, amelyben azt írta: ,,ha nem kapnak szakképzett ápolókat, akkor sajnos bezárják az osztályukat!". A bejegyzést azóta eltávolították.

Az ATV stábja a kórháztól szerette volna megtudni, jelezték-e a kórházigazgatóság vagy a minisztérium felé a gondokat. Megkérdezték, hogy hány ápolót és orvost keresnek, és azt is, hogy igazak-e az értesülések, miszerint egyes munkatársak ellen fegyelmi vizsgálat folyik, mert nyilvános posztokban kértek segítséget a létszámhiány miatt. Emellett a stáb azt is szerette volna megtudni, előfordulhat-e, hogy bezárják az osztályt.

A kórház válaszában azt írta: az osztályról három szakápoló távozik, de ez a működést nem lehetetleníti el, orvosból pedig nincs hiány. A közlemény kitér arra is, hogy az osztály bezárásának terve nincs napirenden, fegyelmit pedig senki ellen nem indítottak.

(forrás: ATV)
hirdetés

Könyveink