hirdetés
2024. május. 10., péntek - Ármin, Pálma.

Alaptörvény: alapvetően rendíthetik meg vele százezrek biztonságát (FRISSÍTVE: nem csere lesz...)

Egyetlen szócserével több százezer embert hozhatnak kétségbeejtő helyzetbe – írja a Népszabadság egy most futó alkotmánymódosításról.

Most az alaptörvényben az áll, hogy – idézi a lap – „Magyarország arra törekszik, hogy minden állampolgárának szociális biztonságot nyújtson. Anyaság, betegség, rokkantság, özvegység, árvaság és önhibáján kívül bekövetkezett munkanélküliség esetén minden magyar állampolgár törvényben meghatározott támogatásra jogosult”.

A parlament előtt lévő módosítócsomaggal az idézett szövegben a rokkantság fogalmát fogyatékosra cserélnék. Ezzel csak a fogyatékosság esetén járna az alaptörvényben is garantált szociális biztonság, a törvényben meghatározott támogatás. Azaz, ez végképp kiszolgáltatott helyzetbe hozná mindazokat, akik több évtizednyi munka után, egy súlyos betegség következtében részben vagy egészben elveszítik a munkaképességüketolvasható a nol.hu-n.

FRISSÍTÉS (2013.02.26. 13:15)

A rokkantság és a fogyatékosság kifejezés is szerepelni fog az alaptörvényben - közölte Gulyás Gergely fideszes országgyűlési képviselő kedden kora délután az MTI-vel.

A kormánypárti politikus elmondta, Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter megkeresésére a Fidesz-frakció támogatja, hogy az alaptörvény szövegében mind a rokkantság, mind pedig a fogyatékosság szerepeljen, mert a két kategória nem fedi le egymást.     Az erről szóló módosító indítványt az alkotmányügyi bizottság terjeszti a Ház elé.

(forrás: NOL)
hirdetés

Könyveink