hirdetés
2024. május. 06., hétfő - Ivett, Frida.

Alapellátás: új orvosi rendelő épül Kurdon

A háziorvosi mellett a fogorvosi ellátás és a védőnői szolgálat is az új épületben működik majd, amelyre 400 millió forintos támogatást nyújt a TOP Plusz.

Új orvosi rendelőt hoznak létre a Tolna vármegyei Kurdon, Csibrákon pedig felújítják a meglévő rendelőt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz csaknem 400 millió forintos támogatásával.

A beruházásra azért van szükség, mert jelenleg leromlott épületben, rossz körülmények között működnek a rendelők – mondta Müller János, Kurd polgármestere az MTI-nek. Közölte, az 1100 lakosú Kurdon egy már korábban is egészségügyi célra használt épületben, több mint 300 millió forintból alakítják ki az új, 247 négyzetméteres alapterületű rendelőt, ahol a háziorvosi mellett a fogorvosi ellátás és a védőnői szolgálat is működik majd.

Az épületre az intézmény teljes áramfelhasználását biztosító napelemes rendszert telepítenek.

A szomszédos, 300 lakosú Csibrákon 93 millió forint ráfordítással a közösségi ház egyik szárnyában működő rendelőt felújítják és átalakítják – tette hozzá. A létesítményeket 2025. augusztusban adják át – mondta a polgármester.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink