hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

Adományok híján hiányoznának fontos kórházi eszközök

A nagy értékű céges adományok mellett a lakossági szja egy százalékok is sokat hozzátesznek a Bács-Kiskun Megyei Kórházért Alapítvány sikeréhez, írja a BAON.

A részletekről Horváth Zsolt, a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház orvosigazgatója, a Bács-Kiskun Megyei Kórházért Alapítvány kuratóriumi elnöke mesélt a Gong Rádió Téma című műsorában, amelyet a BAON szemlézett.

Az orvosigazgató hangsúlyozta: szerencsés helyzetben vannak, mivel Kecskemét és Bács-Kiskun vármegye lakossága mindig is adakozó volt. Az eszközöket általában célzott támogatásból tudják megvásárolni. Ha kitűzik célul egy-egy berendezés, eszköz megvásárlását, ahhoz érkeznek az adományok.

A nagy támogatók közül kiemelte a Duna Aszfaltot, mely arany minősítésű a számukra, de jelentős segítséget kaptak már többször például a Mercedes gyártól vagy éppen a Polifarbe-től. A lakossági szja egy százalékból pedig tavaly 2,8 millió forint folyt be, amely szintén nagyon nagy segítség volt.

Nagyon hálásak a sok támogatásért, hiszen a jelenlegi egészségügyi ellátási rendszerben a megnövekedett költségek miatt egyre szűkebb a fejlesztésekre fordítható összeg. 

Olyan fontos gépeket, berendezéseket tudtak az alapítványi támogatásokból vásárolni, melyekre egyébként a kórháznak nem lett volna lehetősége. Az utóbbi időszakban sikerült például sebészeti laparoszkópos tornyot, szív ultrahangot, infúziós székeket, betegszállító kocsikat beszerezni, illetve a Kékfény terápiát a gyerekosztályra. A támogatások tették lehetővé a Lift galéria létrehozását, a gyermekrendelők megszépítését, az egészség kert felépítését.

(forrás: Baon.hu)
hirdetés

Könyveink