hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.

„Addig megyünk, míg vissza nem kapjuk az ügyeletes orvosunkat”

Már több mint négyezer aláírást gyűjtöttek Tahitótfalun élő civilek a megszüntetett háziorvosi ügyelet visszaállítása érdekében, írja az atv.hu.

Tahitótfaluban óriási a felháborodás, mondta el az atv.hu megkeresésére Kosztán Magdolna, aki helyi civilekkel együtt petíciót indított a korábbi rendszer visszaállításáért. A civilek január végén 2500 aláírást átadtak Vitályos Eszter államtitkárnak, a térség országgyűlési képviselőjének, aki azt mondta, annak látja realitását, hogy Tahitótfalun a nyári időszakra ügyeleti pontot működtessenek. A civilek viszont egész évre akarják elérni ezt.

Kosztán Magdolna szerint óriási a felháborodás, és „addig megyünk, míg vissza nem kapjuk az ügyeletes orvosunkat”. Terveik szerint február végéig 10 ezer aláírást gyűjtenek, és találkozót kérnek Takács Péter államtitkártól és Gulyás Gergely minisztertől.

Január 25-én nyilvános polgármesteri tájékoztatót tartottak a településen. Vass Csaba megbízott járási tisztifőorvos azt mondta, szakmailag lát lehetőséget a tahitótfalui ügyeleti pontban. A helyi önkormányzat is egyetért a hét településre kiterjedő civil kezdeményezéssel, ezért február 1-én rendkívüli ülésen arról döntött, hogy a korábban 37 éven át működő orvosi ügyelet épületében biztosítani szándékozik az Országos Mentőszolgálat által üzemeltethető Ügyeleti Pontot.

(forrás: ATV)

cimkék

hirdetés

Könyveink