hirdetés
2024. május. 08., szerda - Mihály.

Új vezető az intézmény élén

Adakozásból csökkentik a csornai kórház hiányát

Közadakozásból próbálják csökkenteni Csornán a kórház 270 millió forintos hiányát. Az intézmény adóssága 2004 óta csak halmozódott, tavaly januárban már több mint 300 millió forint volt. Akkor döntött úgy a tulajdonos önkormányzat, hogy a költségcsökkentő intézkedések bevezetése mellett a Csorna és környékén élők segítségét kéri. Eddig több mint 8 millió folyt be a kórház számlájára.

A  munka 2008. októberében indult el, arra készültek el a csekkek, amivel a lakosságot szólítottuk meg. December 31-ig 1774 magánszemély és 11 cég adakozott - mondta Turi György, Csorna polgármestere.

Összesen több mint 8 millió forint értékben, amit a kórház 270 millió forintos adósságának törlesztésére fordít. Eredetileg csak 2008 év végéig tervezték az akciót, de az eredményeket látva ezt egy évvel meghosszabbították. A kórház azonban nem csak az adományokra számít, saját maguk is takarékosabban gazdálkodnak.

Nagy reformokat hajtottunk végre a kórházban. Leszűkítettük az aktív ágyat 80 ágyra, épületeket ürítettünk ki - mondta dr. Boga Attila, a Margit Kórház megbízott igazgatója. Az így felszabaduló területek egy részén VIP részleget alakítottak ki. Itt napi 1500 forintért két-háromágyas, televízióval és hűtőszekrénnyel ellátott kórteremben gyógyulhatnak a betegek. Ennek bevételéből fedezik például a fűtés költségeit.

*

A csornai Margit Kórház főigazgatói állására ismételten kiírt pályázatra egyedül dr. Vargha András jelentkezett. Hétfői ülésükön a képviselő-testület tagjai úgy döntöttek, a radiológus főorvos alkalmas az intézmény vezetésére és megválasztották. Az új igazgató főorvos 46 esztendős, Hidegségen él.



Forrás: RTLKlub;  Kisalföld

cimkék

hirdetés

Könyveink