hirdetés
2024. május. 17., péntek - Paszkál.

Egészségipar

A sanofi-aventis az új influenza ellen

A sanofi-aventis 100 millió adag influenzavakcinát adományoz a WHO-nak a világjárvány elleni küzdelem érdekében.

A Washington állambeli Seattle-ben megrendezésre kerülő Pacific Health Summit csúcstalálkozó nyitóülésén Christopher A. Viehbacher, a sanofi-aventis vezérigazgatója a következőket jelentette be: „Szeretnék csatlakozni a WHO főigazgatójához, amikor összefogásra szólít fel az influenza világjárvány elleni küzdelemben. Közös felelősségünk; a cégek, az ágazat, az nemzeti egészségügyi hatóságok, a civil szervezetek és Alapítványok közös felelőssége, hogy erőinket, elkötelezettségünket és motivációnkat egyesítve megtaláljuk azokat a megoldásokat, amelyek a világon minden beteg számára elérhetőek.”
 
„A nem mindennapi események, nem mindennapi intézkedéseket igényelnek. Felelősen kell cselekednünk, és mindannyiunknak ki kell vennie a maga részét. Ezért szeretnénk 100 millió adag influenza elleni vakcinát adományozni az Egészségügyi Világszervezet (WHO) számára, hogy ezzel segíteni tudjon a fejlődő országoknak megküzdeni az influenza világjárvánnyal” – tette hozzá Christopher A. Viehbacher.
 
„Ezt az adományt az új A(H1N1) influenza törzs felbukkanása által okozott 2009-es influenza világjárványra reagálva ajánljuk fel, csatlakozva a vállalat korábbi elkötelezettségéhez az A(H5N1) világjárvány tekintetében.”
 
„A terjedőben lévő A(H1N1) és A(H5N1) influenzavírusok mára már sok országban jelen vannak, így a legszegényebb régiók egyes országaiban is. Ezzel az adománnyal az a célunk, hogy segítsük a WHO-t a legkiszolgáltatottabb populációk igényeinek kielégítésében” – mondta el Christopher A. Viehbacher.
 
Amint az A(H1N1) vakcina gyártása megkezdődik, a Sanofi Pasteur – a sanofi-aventis Csoport vakcina üzletága – a legyártott mennyiség 10 százalékát adományként biztosítja a WHO számára, ezzel segítve a világjárvány elleni küzdelmet a fejlődő országokban. Amint a Sanofi Pasteur gyártóegységei teljes üzemben a világjárvány elleni vakcina gyártására állnak át, a vállalat a fejlődő országok esetén differenciált árképzést alkalmaz.
 
„A sanofi-aventis stratégiájának kulcsfontosságú része, hogy a vállalat ne csupán egy, az amerikai és európai piacra koncentráló gyógyszergyár legyen, hanem az egészségügy területének egyik vezető nemzetközi cégcsoportjává váljon” – mondta el Christopher A. Viehbacher. „Ágazatunk jövője azon alapszik, hogy milyen megoldásokat dolgozunk ki a gazdaságilag feltörekvő országok számára az egészségügyi ellátás javítására. A kormányok intézkedéseinek támogatása mellett olyan nemzetközi szervezetekkel dolgozunk együtt, mint a WHO és a Bill and Melinda Gates Alapítvány, illetve az egészségügyi szektor más nemzetközi képviselői. Erőinket, elkötelezettségünket és motivációnkat egyesítve milliók életét menthetjük meg.”

A www.pandemic.influenza.com honlapon további információt találhatnak arra nézve, hogy milyen erőfeszítéseket tesz a Sanofi Pasteur a világjárványra való felkészülés érdekében.

Forrás: Sajtóközlemény

cimkék

hirdetés

Könyveink