hirdetés
2024. április. 30., kedd - Katalin, Kitti.

A polgármester tudta nélkül szüntették meg a szakrendelést (Frissítve!)

A jászberényi kórházban év végén szűnt meg a gyermekneurológiai szakrendelés. A rendelés újraindult, de a helyzet nem oldódott meg az ATV szerint. A főigazgató reagált.

A jászberényi kórházban év végén szűnt meg a gyermekneurológiai szakrendelés. A rendelés más formában ugyan újraindult, de a korábban odajáró több száz gyereknek most Budapestre kell járnia, mert az orvos nem fogadja őket. A változásokról a polgármester sem tudott előre; ezt maga Budai Lóránt mondta az ATV Start című műsorában.

A polgármester elmondta: ők nem tudtak arról, hogy a kórház megszüntette az együttműködést a korábbi két orvossal, ezt a szülőktől tudták meg január végén. Amikor ez kiderült, időpontot kértek a kórház megbízott főigazgatójához. ,,A főigazgató asszony magyarázata alapján a szerződést főleg anyagi okokra hivatkozva szüntették meg a két orvossal" – mondta Budai Lóránt, hozzátéve, hogy az önkormányzat felajánlotta az anyagi támogatást, ám ezen javaslatra meg választ sem kapott a főigazgatótól.

A polgármester szerint korábban az az ígéret hangzott el, hogy az új orvos a régi betegeket is ugyanúgy el fogja látni, ám eddig ez sem valósult meg, rengeteg gyermeknek kell a Semmelweis Egyetem intézményébe járnia, ,,ez pedig neurológia rendellenséggel vagy esetleg autizmussal küzdő gyerekek számára szinte lehetetlen".

Frissítés:

A kórház, illetve Dr. Besenyei Orsolya főigazgató közleményben kommentálta a fentieket. Mit írta "Megbízott főigazgatóként, több alkalommal is egyeztettem Budai Lóránt polgármesterrel és részletesen ismertettem a kórházban zajló folyamatokat. Úgy gondoltam: egyértelművé tettem polgármester úr számára is, hogy a híresztelésekkel ellentétben kórházunkban biztosított a folyamatos betegellátás.

A két korábbi gyermekneurológus távozásának oka, hogy a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház és a gyermekneurológusok között létrejött személyes közreműködői szerződés a jogszabályi környezetváltozás miatt 2023.12.31-vel megszűnt. 

A Jászberényi Szent Erzsébet Kórház felvette a kapcsolatot a korábban rendelést végző gyermekneurológusokkal, ám az ő bérigényük havi bruttó 676.800 forint/fő díjazást, lebontva bruttó 84.600. forintos óradíjat jelentett volna. Ezért az összegért nevezett szakorvosok havi 1 napot rendeltek volna.

Tekintettel arra, hogy a Gyermekneurológiai Szakrendelésre szükség van kórházunkban, a jogszabályban meghatározottaknak megfelelően egészségügyi szolgálati jogviszony keretében a korábbi orvosainknak ajánlatot tettünk, amit a nevezett gyermekneurológusok visszautasítottak, a megállapodás ezért nem jött létre. Így a Jászberényi Szent Erzsébet Kórházban a Gyermekneurológiai Szakrendelés 2024. januártól márciusig szünetelt. Ezen időszak alatt a Nemzeti Népegészségügyi- és Gyógyszerészeti Központ kijelölése alapján a betegek részére a Semmelweis Egyetem Klinikai Központjának Gyermekneurológiai Osztálya került kijelölésre. 

2024 áprilisától a gyermekneurológiai szakrendelést Dr. Pál Szabolcs gyermekneurológus vette át. Az első rendelés április 30. napján lesz. Dr. Pál Szabolcs minden gyermekneurológiai kórképben szenvedő gyermeket el fog látni, függetlenül attól, hogy a gyermeket ki kezelte. Tehát az az állítás, ami a közösségi médiában olvasható, hogy az új gyermekneurológus a jövőben nem vállalja a „korábbi doktorék” betegeit: NEM VALÓS..."

 

(forrás: ATV)
hirdetés

Könyveink