hirdetés
2024. július. 23., kedd - Lenke.
hirdetés

Egészségipar

A Hungaropharma Zrt. egyik cége működtetné tovább az Alma patikákat

Az Alma Gyógyszertárműködtető Kft. üzemeltetné szeptember végétől az Alma patikákat; a kft.-t a Hungaropharma és az annak tulajdonában álló Gyógyszerellátó Hálózat Kft. hozta létre – mondta el az MTI-nek szerdán Szabó Ferenc, a Hungaropharma vezérigazgatója.
A 38 gyógyszertárat eddig működtető MEG Zrt.-től 33 gyógyszertár esetében nemrég vonta vissza az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a működési engedélyt, ezek esetében valószínűleg nem lesz akadálya annak, hogy az ÁNTSZ-től az új kft megkapja az engedélyeket – mondta Szabó Ferenc.

Hozzátette: várakozásaik szerint szeptember végéig megadja az ÁNTSZ az engedélyeket, így újra kinyithatnak a patikák. Amint a maradék 5 gyógyszertár működési engedélyét is visszavonja az ÁNTSZ, úgy azok működtetésére is kérelmet ad be az Alma Gyógyszertárműködtető Kft. – mondta Szabó Ferenc.

Az ÁNTSZ azért vonta meg a patikák működési engedélyét, mert a Hungaropharma a Gyógyszerellátó Hálózat Kft. tulajdonosaként megvonta az ingatlanhasználati jogosultságot a MEG Zrt.-től – mondta még el a vezérigazgató az MTI-nek.

Az Alma patikákban 300 ember dolgozik, a hálózat 2007 nyarán nyílt meg. Gyógyszerszállítójuk a Hungaropharma Zrt. lett, amely egyben kezességet vállalt a gyógyszertárak felszereléséhez a működtető által felvett hitelhez. Az Alma patikák hálózatát működtető cégeknek két és fél milliárd forint lejárt számlatartozása van a Hungaropharma felé, amelyet a működtetők nem fizettek ki. Az ilyen helyzetre vonatkozó szerződési pontok értelmében a Hungaropharma átvette, és a cégbíróságon saját nevére bejegyeztette a Gyógyszerellátó Hálózat Kft. 100 százalékos tulajdonjogát – mondta Szabó Ferenc.

Az új ügyvezető azonban nem tudta átvenni az Alma patikák operatív irányítását, így a Hungaropharma Zrt. május végétől beszüntette a gyógyszerszállítást az Alma patikák részére, míg a tartozások fedezetét nem látja ismét biztosítottnak – hangsúlyozta a vezérigazgató.

A vezérigazgató elmondta, hogy a korábbi üzemeltető ellen júliusban hűtlen kezelés és sikkasztás miatt feljelentést tettek a Budapesti Rendőr-főkapitányságon.

MTI

cimkék

Könyveink