hirdetés
2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés

A héten megszülethet a győri kórházprojekt eredménye

A héten lezárul a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház fejlesztésének kivitelezésére kiírt közbeszerzés versenytárgyalása – mondta az intézmény főigazgató főorvosa.

A meghosszabbított közbeszerzési eljárás "utolsó pillanatait éljük" – közölte Tamás László János, aki reménykedik abban, hogy a pénteki határidőig megszületik az eredmény, így júniusban kezdődhet az építkezés. Ellenkező esetben új közbeszerzési eljárást kellene indítani – tette hozzá.

"Az infrastruktúrafejlesztés a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban mint egészségpólusban" című projekt kivitelezőjének kiválasztására indított közbeszerzési eljárás során egyetlen érvényes ajánlat érkezett, ám a benyújtó - a Strabag és az MML Kft. alkotta - S+K 2011 Konzorcium a rendelkezésre álló nettó 6,6 milliárd forintnál 780 millióval magasabb összegű ajánlatot tett.

Az önkormányzat ezt követően - a beruházás mielőbbi megkezdése érdekében - hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzési eljárást indított, amelynek keretében az előző eljárás egyetlen érvényes ajánlatot adó ajánlattevőjét hívták fel ajánlattételre. A közbeszerzési eljárás jogalapját mind az ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. (mint közreműködő szervezet), mind a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Közbeszerzési Felügyeleti Főosztálya jóváhagyta, és a Közbeszerzési Döntőbizottság sem emelt kifogást. A szerződést az eredményhirdetéstől számított tizenötödik napon köthetik meg.

A kórház honlapján olvasható tájékoztatás szerint a projekt lényegi eleme a kórházi telephelyek összevonása. Az intézmény két fő telephelye közül a Zrínyi utcaiban megszűnik a betegellátás, az ottani funkciók - jelentős infrastruktúrafejlesztéssel - átkerülnek a Vasvári Pál utcai telephelyre, ahol jelenleg is a betegellátás nagyobb része működik. Az új, 460 ágyas hotelépületben orvosszakmai egységek kapnak helyet. Több osztály épületgépészeti, építészeti rekonstrukciója is megvalósulhat a projekt keretében, a tetőn pedig helikopter-leszállóhely létesülhet.

A megyei önkormányzat két héttel ezelőtti tájékoztatása szerint a tárgyalások a megfelelő ajánlati ár elérésére irányulnak.

(forrás: MTI)

Könyveink