hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

A háziorvosok is oltanak Covid ellen? – az érintettek nem tudják

A Covid-megbetegedések növekvő száma miatt, egyre több kórházban újra kötelező a maszkviselés, és van olyan intézmény, ahol látogatási tilalmat is bevezettek. Az NNK közlése szerint a háziorvosoknál is elérhető a Covid-oltás, az ATV által megkérdezett háziorvosok ugyanakkor erről nem kaptak tájékoztatást.

Rusvai Miklós a Híradónak úgy fogalmazott: ,,viszonylag magas szinten van jelen a koronavírus SARS-CoV-2 variánsa, ennek mutációi, legalább harminc féle különböző". Éppen ezért egyre több egészségügyi intézmény kényszerül ismét arra, hogy maszkhasználatot vezessen be. A Nyírő Gyula Központ honlapján erre piros betűkkel hívják fel a figyelmet, és a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézetben is ugyanez a helyzet.

A virológus szerint alig van két olyan beteg, akiből két egyforma variánst lehetne kimutatni. A tünetek ugyanakkor azonosak. ,,A legtöbb esetben enyhe légzőszervi tünetek jelentkeznek. Orrfolyás, tüsszögés, köhögés, torokfájás, időnként esetleg enyhe hőemelkedés, láz, de van akinél, levertségérzet, fáradtságérzet is jelentkezik". Vidéki kórházakban is lépni kényszerült a vezetés. A győri Petz Aladár Egyetemi Oktatókórházban a részleges maszkhasználat mellett határozatlan ideig látogatási tilalom van érvényben. A Tolna Vármegyei Balassa János Kórházban is újra kötelező a maszkviselés. 

A Híradó által megkérdezett háziorvosazt mondta,semmi féle tájékoztatást nem kaptak arról, hogy az új oltást hol tudná beadatni, aki szeretné. "Nálunk nincs új oltóanyag, nincs is tervben hogy esetleg kapunk, legalábbis erről tájékoztatásunk nincs" – fogalmazott Mangó Gabriella.  Az NNK ugyanakkor azt írta, hogy a koronavírus omikron variánsa elleni Pfizer-vakcina a vármegyei kórházi oltópontok mellett a háziorvosoknál is elérhető.

(forrás: ATV)
hirdetés

Könyveink