hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

A GOKVI főigazgatója örül, hogy nincsenek már bérnővérek

Több budapesti kórházban is komoly fennakadást okoz, hogy január 1-jétől megszüntették az bérnővérek alkalmazását – számolt be az RTL Híradó.

Az RTL Híradónak egy bérnővér azt mondta:

– Rákényszerítettek, hogy szolgálati jogviszonyba menjek, márpedig én nem fogok. Én is el fogok menni trafikba vagy akárhova is. Mint kifejtette, a szolgálati jogviszonnyal az a legnagyobb problémája, hogy átvezényelhetnék más intézménybe, ráadásul eddigi pénzéhez képest akár 30-50 százalékkal kevesebbet keresne. Egy bérnővérek közvetítésével is foglalkozó cég jelezte, sokan inkább szociális intézményekbe mennek dolgozni, csak ne kelljen szolgálati jogviszonyt létesíteniük.

A budapesti Szent János Kórházban, a Dél-Pesti Centrumkórházban és a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézetben is vannak olyan osztályok, amelyek már most kisebb kapacitással tudnak működni, mert a bérnővérek nélkül nincs elegendő szakdolgozójuk. Utóbbi intézmény főigazgatója, Andréka Péter arról beszélt a híradónak, hogy ő kifejezetten örül, hogy a munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó cégek már nem dolgozhatnak az állami egészségügyben. Szerinte ugyanis „nagyon sok problémát vetett fel a jelenlétük”, a szakdolgozóhiányt pedig – vélekedett – amúgy is nekik kell megoldaniuk.

(forrás: RTL.hu)
hirdetés

Könyveink