hirdetés
2024. május. 16., csütörtök - Mózes, Botond.

Egészségipar

A fogorvoslásban használt bioanyagok a gazdasági válság tükrében

A Millenium Research Group felmérései szerint, bár a fogorvosi bioanyagok iránti kereslet az átültetési kezelések elterjedésének hála az utóbbi időben egyre nőtt, a gazdasági világválság hatására komoly visszaesés várható az eladásokban, a betegek ugyanis inkább a kevésbé költséges eljárásokat választják.

2008-ban az Egyesült Államok fogorvosi bioanyag piaca a gazdasági problémák ellenére folyamatos bővült és erősödött. A Biomet 3i cég Endobon és a NovaBone NovaBone nevű terméke hatalmas népszerűségre tett szert, annak ellenére, hogy csak 2008 második negyedévében került a piacra. A Regeneration Technologies és a Tutogen Medical cégek összeolvadásából létrejött az RTI Biologics, az egyik legnagyobb amerikai fogorvosi biológiai implantátumokat gyártó cég.
„Ezek az események mind segítették a piac bővülését és a fogorvosi bioanyagok elterjedését a 2008-as évben” – nyilatkozta Kevin Flwwelling a Millenium csoport managere – „2009 ugyanakkor nehéz év lesz, a betegek ugyanis a pénzügyi problémák miatt inkább az olcsóbb eljárásokat választják. Ennek ellenére a piaci gyarapodás úgy tűnik 2013-ig folyamatosan biztosítva van.”

dental.hu

cimkék

hirdetés

Könyveink