hirdetés
2024. május. 13., hétfő - Szervác, Imola.

A Fidesz frakcióból nézve nagyon kívánatos egy-két kórház

A Fidesz-frakció nyomulása késlelteti a kórházigazgatói pályázatok eredményének kihirdetését – értesült a Népszabadság.

A lap szerint az egyes személyek kiválasztása esetében kifejezetten a politikai zsákmányszerzés küzd a szakmai szempontokkal. Míg az első körben államosított kórházak vezetőinek kiválasztásában még 60:40 arányban esett latba a szakmai alkalmasság és a „politikai megfelelőség”, a mostani újabb, több mint 70 intézmény esetében már az utóbbi javára fordult meg az arány – idéznek egy informátort.

A pályázati kiírás szerint november elsejétől már az új főigazgatóknak kellett volna munkába állniuk. Az állami intézmények működtetője, a GYEMSZI elzárkózott attól, hogy a lapnak elárulja, miért is lebegtetik csaknem nyolc hónapja a kórházi vezetők kinevezését. A Népszabadság azonban úgy tudja, az államtitkárság azért küzd, hogy a kinevezendők szakmai alkalmasságához ne férjen majd kétség, a kormányzó frakció viszont jó néhány olyan embert támogat, akinek nincs se megfelelő végzettsége, se szakmai tapasztalata.

Értesülésük szerint a legnagyobb vita a fővárosban az Uzsoki utcai és a Bajcsy főigazgatói posztja körül zajlik, és szintén nem egyszerű a döntés a mosonmagyaróvári kórház esetében. Ahol a legnagyobb a küzdelem, az Uzsoki esetében a kórház munkatársai az intézményben gyógyító Nagy Csaba főorvost támogatják. Ám itt a döntés körüli vitába bekapcsolódott Papcsák Ferenc zuglói polgármester is. Az ő támogatottja Ficzere Andrea debreceni radiológus, aki szinte biztos befutónak látszik – olvasható a nol.hu-n.

(forrás: NOL)
hirdetés

Könyveink