hirdetés
2024. május. 15., szerda - Zsófia, Szonja.

A Duna mentén menedéket nyújtanak a kórházak

A dunai árvízi védekezés miatt otthonukat elhagyni kényszerülő betegeket és ápolásra szorulókat kórházak fogadják be - tájékoztatta a kórházfenntartó (GYEMSZI) az MTI-t.

A győri Petz Aladár Oktató Kórház csaknem száz beteg elhelyezésére készült fel.  

A váci Jávorszky Ödön Kórház Sződligetről a Viktor Speciális Otthonból 20, a Kék Duna Idősek Otthonából pedig öt gondozottat fogadott szerdán.  

A dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet szintén helyet biztosít az otthonukat elhagyni kényszerülő krónikus betegeknek, valamint azoknak a művesekezelésre szorulóknak, akiket nem lehet hazavinni.

Az esztergomi Vaszary Kolos Kórház 80 ágyon tud fogadni dialízisre szoruló vagy mozgásukban korlátozott betegeket és kismamákat.

A visegrádi Szent Kozma és Damján Kórház a 11-es út elárasztása miatt megnyitotta saját belső, védett útjait, így biztosítva a stratégiai fontosságú útvonalat.

A komáromi Selye János Kórház felkészült a kórház esetleges vagy részleges kiürítésére is. A kórházban csütörtökön és pénteken nem lesz egynapos sebészeti tevékenység, a műtéteket a jövő hétre csoportosították át. A nappali kórházi tevékenység szintén szünetel. Ha ki kell üríteni a kórházat, akkor a fekvőbetegeket a kisbéri, a tatai és a tatabányai kórház, valamint az oroszlányi ápolási intézet tudja fogadni. Az intézményben megerősített ügyeleti szolgálatot szerveztek, a konyha élelmiszerkészletét hét napra feltöltötték. Ezzel a folyamatos működésre és az evakuálásra egyaránt felkészültek.

A GYEMSZI arra kér minden érintettet, hogy otthona elhagyásakor vigye magával állandó gyógyszereit.

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink