hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

"Maszkok tekintetében önellátóvá vált az ország"

Termőre fordultak az Egészségipari Beruházási Támogatás fejlesztései, most újabb három beruházás valósult meg összesen 2,5 milliárd forintból, közölte Varga Mihály pénzügyminiszter a közösségi oldalán.

Az F-Team Kft. a megelőzésben fontos automata fertőtlenítő gépsort állított üzembe 825 millió forintos beruházással Jászteleken. A Karsai Alba Kft. több mint 1,1 milliárd forintos fejlesztéssel maszkok és immunerősítő vitamintabletták csomagolásának előállítását kezdte meg Székesfehérváron, a Prement Kft. pedig félmilliárd forintos beruházásból 3D-s nyomtatással állíthat elő orvosi eszközöket győri üzemében.

Varga Mihály arra is kitért, hogy Magyarország ipara az elmúlt néhány hónapban több területen erősödött, a maszkok tekintetében önellátóvá vált az ország. A Vajda-Papír Kft. dunaföldvári üzeme az elmúlt két hónapban több mint 38 millió darab sebészeti maszkot gyártott és értékesített.

A koronavírusos betegek gyógyulását segítő Favipiravirból az elmúlt egy hónapban 3,5 millió tablettát állított elő pilisborosjenői üzemében a Meditop Kft., és a támogatási program révén erősödött a fertőtlenítő berendezések fejlesztése és az oltáshoz használt eszközök gyártása is az országban, jelezte a pénzügyminiszter.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink