hirdetés
2024. május. 11., szombat - Ferenc.

"Fekete péntek"

A vs.hu-nak értesülései vannak arról, hogy mely kórházakban tiltják a tiltakozást.

Az, hogy melyik kórházakban tiltották meg a feketébe öltözést, nem tudni pontosan – így kezdi a témát a hírportál. Hogy biztosan ne legyen emiatt bajuk, azoknak a nevét és munkahelyét, akik Sándor Máriát keresték meg emiatt, a nővér nem árulta el, és nem is fogja elárulni – mondta a vs.hu munkatársának kérdésére.

Voltak, akik a Facebookon is írtak a tiltásról. Az egri kórházról például az jelent meg, hogy nővérek és orvosok beszélgetnek: csatlakoznának, de az igazgató – természetesen nem hivatalosan – közölte velük, hogy aki 15-én feketébe mer öltözni, az máris mehet a munkakönyvéért – olvasható a portálon.

Hasonló bejegyzés szól a székesfehérvári kórházról is – folytatják a cikkben. A tiltás ugyanakkor biztosan nem általános, a vs.hu úgy tudja, nem tiltják a részvételt például a veszprémi és a kecskeméti kórházakban, és az ajkai Magyar Imre Kórház egyik dolgozójának bejegyzése szerint őket sem éri bántódás, ha részt vesznek az akcióban. Több kórházban sokan fekete pólóban fognak dolgozni,legalábbis így készülnek, így a budapesti Károlyi Sándor kórházban is – értesült a vs.hu.
A megmozdulásokra, illetve a témára az ellenzéki pártok, illetve ellenzéki aktivisták is rárepültek – írja a portál munkatársa – például több párt egy-egy kórházat "vállalt be". Így részben civil, részben ellenzéki politikai párthoz kötődő támogató megmozdulást szerveznek Debrecenben, demonstrációt szervez a PM a Semmelweis egyik klinikája előtt, a DK aktivistái pedig Budapesten a Szent Imre, a Nyírő Gyula és a Péterfy kórházak előtt.
 
Demonstrációt szervez a Facebookon a Kossuth térre délutánra Sallai R. Benedek és Szél Bernadett az LMP országgyűlési képviselői. "Feketébe öltözve állunk ki Sándor Máriáért!", írták.
"Minden segítő kezet elfogadunk, és minden segítséget megköszönünk" – mondta a VS-nek Sándor Mária.
 
(forrás: vs.hu)
hirdetés

Könyveink