hirdetés
2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés

"Az egészségügyben is fontos a rend"

Rend és egészségügy nélkül nem lehet társadalmat építeni – hangsúlyozta Hatala József országos rendőrfőkapitány A foglalkozás-egészségügy aktuális kérdései címmel tartott nemzetközi tudományos-szakmai konferencia megnyitóján mondott beszédében szerdán Budapesten.

A Rendőrség Igazgatási Központjában tartott szakmai fórumon az altábornagy megjegyezte: a rendvédelem és az egészségügy területén dolgozókat a munkájuk során érik kudarcok is, amelyek miatt kapnak kritikát, de az ország lakosságának érdekében, esküjükhöz híven végzik, és fogják továbbra is végezni munkájukat.

Hatala József megjegyezte, mára az ország legnagyobb munkáltatója a rendőrség lett, közel 50 ezer embert foglalkoztatnak, ezért nem mindegy, hogy a személyi állomány milyen megelőző, gyógyító és orvosi ellátásban részesül, ugyanis ez morális, lélektani kérdés mellett egzisztenciális kérdés is.

A rendőrség már harmadik alakalommal támogat egészségüggyel is kapcsolatos szakmai konferenciát. Karádi István, a Semmelweis Egyetem orvostudományi karának dékánja köszöntőjében arról beszélt, hogy az egészségügyben is fontos a rend, míg Kovács Gábor, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatási rektorhelyettese a január elsejétől működő intézmény átalakításáról tartott rövid összegzést.

(forrás: MTI)

Könyveink