hirdetés
2024. május. 12., vasárnap - Pongrác.

"A somogyiak végre felemelhetik a fejüket"

Átgondolt, koncentrált fejlesztésnek nevezte Szócska Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkára csütörtökön a Kaposi Mór Oktató Kórház sürgősségi betegellátó centrumának és a diagnosztikai központjának kialakítását az intézmény ünnepélyes átadásán.

Az államtitkár úgy fogalmazott: ha minden egyes fejlesztést olyan koncentráltan és átgondoltan valósítottak volna meg, mint a kaposvári kórház esetében, akkor már "az ország összes megyéjének ellátórendszere megújulhatott volna".

Szócska Miklós elismeréssel szólt a kórház vezetőinek stratégiájáról, amelynek eredményeként szakmailag koncentrált, gazdaságilag hatékony, a betegek ellátását javító beruházást hajtottak végre. Az államtitkár a tervezést és a kivitelezést egyaránt mintaértékűnek, a kórház vezetése és a fenntartó közötti együttműködést pedig kiválónak nevezte.

Repa Imre, a kórház főigazgatója kiemelte: az év elején elindított komplex fejlesztési program célja a térség 400 ezer lakosának – illetve nyáron a balatoni turistákkal egy-másfél millió embernek – a lehető legmagasabb színvonalú egészségügyi ellátása a nap 24 órájában, az eddigieknél még gyorsabb diagnosztikai lehetőséggel. Ehhez járul hozzá az ugyancsak csütörtökön átadott, a Pólus program keretében megvalósuló beruházások sorában az országban elsőként a mintegy 4,5 milliárd forintból megépült, csaknem 4900 négyzetméter területű diagnosztikai központ, amely a kórházban év elején elindult 12 milliárd forint értékű, uniós támogatású komplex fejlesztés első ütemeként készült el.

Gelencsér Attila (Fidesz-KDNP), a Somogy megyei közgyűlés elnöke szerint "a somogyiak végre felemelhetik a fejüket (...) ez most az, amire büszkék lehetünk".

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink