hirdetés
2024. május. 05., vasárnap - Györgyi.

800 milliós fejlesztés a Békés Vármegyei Központi Kórházban

A kardiológiai és az onkológiai ellátás színvonalát növeli az a két eszközbeszerzés, amelyre csaknem 800 millió forint uniós támogatást nyert el a Békés Vármegyei Központi Kórház.

A közlemény szerint a Békés Vármegyei Központi Kórház biztosítja a szív-, érrendszeri és onkológiai betegségben szenvedők komplex ellátását a vármegyében. Az elnyert támogatással a szívkatéteres és a regionális sugárterápiás ellátásban tudnak korszerű eszközöket beszerezni, amelyek révén csökken a várakozási idő, javulnak az érintettek életkilátásai, nő életminőségük.
 
Az új kardiológiai berendezés beszerzésével a szívkatéteres laboratóriumban tervezett és sürgősségi beavatkozás is végezhető egy időben. A második szívkatéteres műtővel biztosítható az ilyen betegek mielőbbi és hatékony gyógykezelése.
 
A beruházás részeként korszerű hibrid SPECT/CT készüléket is beszereznek, amely a vezető halálokként gyakori daganatos betegségek diagnosztikájában jelent előrelépést. A képalkotó vizsgálatok alapján a szakorvosok biztonságosan tudják meghatározni azokat az irradiációt, besugárzást igénylő területeket, ahol a fájdalom csillapítása érdekében a kezelés szükséges. A beteg csontrendszerét érintő elváltozások eredményes kezelése, a teherviselő csontok stabilizálása a beteg életminőségét és életkilátásait egyaránt javítja, írták.
 
A Békés Vármegyei Központi Kórház Magyarország negyedik legnagyobb kórházaként, mintegy háromszázezer lakos egészségügyi szakellátásáért felel. A közfinanszírozott fekvőbeteg-ellátás kapacitása 1978 ágy, a fekvő- és járóbetegek ellátását mintegy háromezer munkatárs biztosítja, közölte az intézmény.
(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink