hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

Nyolcszázezer adag Moderna vakcinát vásárol a kormány

A Népszavának Takács Péter államtitkár azt mondta, a Moderna gyártója adta a legkedvezőbb árat, a Pfizer nem is adott ajánlatot.

Mintegy 700-800 ezer adag, az új omikron variánsokra frissített Moderna oltóanyagot vásárolt az Orbán-kormány – közölte a Népszava érdeklődésére Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság konferenciáján csütörtökön. Hozzátette: az oltóanyag a közbeszerzési eljárás befejeződésével válik elérhetővé a lakosság számára. A vakcinát elsősorban azoknak ajánlják, akik a térítésmentes influenza-elleni oltásokra jogosultak. 

Pintér Sándor belügyminiszter az Országgyűlés népjóléti bizottságának novemberi végi meghallgatásán is beszélt az új oltási programról, amikor a testület alelnöke, Komáromi Zoltán kérdésére azt közölte: Moderna vakcinával frissíthetik a közeljövőben a lakosság védelmét, mivel annak az ár-érték aránya tűnik a legjobbnak, és a hatásossága is kiemelkedő.

A lap megkérdezte Takács Péter államtitkárt, hogy miért a Modernára esett a választás, hiszen korábban a Pfizer oltóanyaga volt leginkább elérhető az mRNS vakcinák közül. Azt válaszolta, hogy a Moderna gyártója adta a legkedvezőbb árat, a Pfizer nem is adott ajánlatot.

(forrás: Népszava)
hirdetés

Könyveink