hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.

60 millióval segítik a Hospice Házat

Győr-Moson-Sopron vármegye egyedüli hospice-háza nem csak a Lajta-parti város térségéből fogadott betegeket, írja a Weborvos.

A Hospice Ház tavaly 103 beteget fogadott, várólistáján 211-en szerepeltek, ami jelzi, hogy nagyobb is lehetne az intézmény, mely sok terhet vesz le a végstádiumú daganatos betegek családjainak válláról.

Győr-Moson-Sopron vármegye egyedüli hospice-háza nem csak a Lajta-parti város térségéből fogadott betegeket. 2024-ben megemelt összeggel, hatvanmillió forinttal támogatja a mosonmagyaróvári önkormányzat az intézményt, számolt be a testületi döntésről a kisalföld.hu nyomán a lap.

Mint írják: Mosonmagyaróvárról és környékéről tavaly 83 beteget vettek fel, ennyi családnak nyújtottak segítséget. Győrből és környékéről tizennyolcan, Csornáról ketten érkeztek. 

Szabó Miklós képviselő korábban már felvetette, most megismételte: a városi nagy ünnepeken az önkormányzat helyezzen el koszorút valamennyi civil szervezet nevében, azok pedig a koszorúra szánt pénzt adják a Hospice Háznak. Ez évente akár másfél milliós támogatást is jelenthetne az intézménynek.

Dr. Bodnár Mária főorvos a betegek és a hozzátartozók nevében köszönte meg az önkormányzati segítséget. Hozzátette: Győrből egyelőre nem kapott választ a kérésére, Csornáról viszont érkezett ígéret a támogatásra.

hirdetés

Könyveink