hirdetés
2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés

Megegyezést sürget a szakszervezet

500 ezer aláírás

Eddig több mint ötszázezer aláírás gyűlt össze azért, hogy népszavazás döntsön arról: az üzleti biztosítók szerepet vállaljanak-e az egészségbiztosítási rendszerben - jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke. Közben az Albert-házaspár egy újabb kérdését is hitelesítette az Országos Választási Bizottság.

A több civil szervezet által összegyűjtött aláírásokat április 10-én tervezik leadni hitelesítésre az Országos Választási Bizottságnak. Amennyiben ez megtörténik, akkor ki kell írni a népszavazást.
Gaskó István közölte: csak akkor tekintenek el a referendumtól, ha a kormány hatályon kívül helyezi az egészségbiztosítási pénztárakról február 11-én elfogadott törvényt, és megállapodást köt a szakszervezetekkel, hogy öt évig nem kezdeményez és nem támogat olyan elképzelést, amely engedné az üzleti biztosítók megjelenését az egészségbiztosításban. Mindez kimondva-kimondatlanul a Fidesz azon kezdeményézését erősíti, hogy helyezzék hatályon kívül az egészségpénztári törvényt.

Az Országos Választási Bizottság péntek esti ülésén a vasárnapi népszavazás végeredményének ismertetését követően hitelesítette az Albert házaspár módosított népszavazási kérdését. Ennek megfelelően megkezdődhet az aláírásgyűjtés abban a kérdésben is: "Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarországon ne vezessék be a mindenki által kötelezően választandó, üzleti alapon működő, többpénztáras egészségbiztosítást?". E kérdés abban tér el az Albert-házaspár által korábban kezdeményezett kérdéstől, hogy ebben a "több-biztosítós" kifejezés helyett "több-pénztáras" szerepel.


Medical Online

 

cimkék

Könyveink