hirdetés
2024. május. 13., hétfő - Szervác, Imola.

320 milliót nyert a kecskeméti kórház

Létszámbővítésre és az egészségügyi dolgozók továbbképzésére két pályázaton több mint 320 millió forinthoz jutott a kecskeméti kórház a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében, közölte Svébis Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatója.

Az Emberi erőforrás fejlesztése a Bács-Kiskun Megyei Kórházban elnevezésű pályázattal nyert 199,5 millió forintból az intézmény létszámát 21 fővel tudják bővíteni, további 15 dolgozó belépésével négy mobil csapatot alakítanak ki, melyek orvos vezetésével nem csak a saját osztályukon, hanem a kórház bármelyik osztályán azonnal be tudnak lépni a gyógyítás és a rehabilitáció folyamatába, mondta a főigazgató.

Az elnyert forrás lehetővé teszi további harminc ápoló munkájának finanszírozását. Svébis Mihály reményét fejezte ki, hogy két év múlva, a pályázati támogatás kifutása után a 66 új dolgozót meg tudják tartani.

Fáy Tamásné ápolási igazgató a Képzési és Ösztöndíj Program a Bács-Kiskun Megyei Kórházban elnevezésű pályázattal nyert 125 millió forint felhasználásáról elmondta: a támogatás 29 szakdolgozó és 13 orvos képzési költségeire és a motivációs ösztöndíjuk biztosítására nyújt fedezetet. Az ápolási igazgató hangsúlyozta: a képzés teljes költségét tudják a pályázaton nyert összegből finanszírozni.

A kecskeméti kórházban közel tízmilliárd forint összegű fejlesztés folyik. Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter döntéséről október 25-én kapott tájékoztatást a Bács-Kiskun Megyei Kórház, melynek értelmében a kalocsai és a kiskunfélegyházi kórház is beolvad a kecskeméti intézménybe.

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink