hirdetés
2024. szeptember. 27., péntek - Adalbert.

30 éves egészségügyi innovációt ünnepelnek

A SOFMEDICA Csoport 2024-ben ünnepli 30 éves fennállását, ez idő alatt több mint 55 millió eurót fektetett be innovatív technológiákba és egészségügyi infrastruktúrába. A hat európai országban, köztük Magyarországon is jelen lévő vállalat élen jár az egészségügyi ellátás forradalmasításában, olyan technológiákkal, mint a robot-asszisztált sebészet és a kapszulás videoendoszkópia.

A SOFMEDICA Csoport idén ünnepli három évtizedes innovációját az egészségügyi ágazatban. Az 1994-ben alapított csoport azzal a céllal indult, hogy forradalmasítsa a betegellátást. Ma már hat európai országban (Romániában, Görögországban, Magyarországon, Bulgáriában, Cipruson és legutóbb Horvátországban) az átalakulás jelzőfénye, írják közleményükben, azt is jelezve: a csoport útját nemcsak a régióban bevezetett innovatív technológiák határozzák meg, hanem a megérintett emberi életek is. Az életveszélyes betegségek korai és pontos diagnosztizálására összpontosítva, egészen a legfejlettebb sebészeti technikákkal történő kezelésükig, a SOFMEDICA Csoport következetesen arra törekszik, hogy mindig a pácienst helyezze előtérbe.

Megalakulása óta a SOFMEDICA Csoport a régióban több, mint 55 millió eurót invesztált. Úttörő pozícióját azáltal szilárdította meg, hogy innovatív oktatási programok bevezetésével és első osztályú egészségügyi ingatlanok fejlesztésével egy teljes ökoszisztémát épített ki a régió egészségügyi szakembereinek szolgálatában. Ez a holisztikus megközelítés lehetővé tette, hogy az egészségügy területén a csoport számos elsőséget érjen el a régióban: olyan terápiák bevezetésével, mint az otthon végezhető dialízis, a bal kamrai támogató eszközök (műszív), a robot-asszisztált sebészet, a kapszulás videoendoszkópia és a transzkatéteres billentyűcsere. Ezek az eredmények is alátámasztják a csoport elkötelezettségét, hogy a legfejlettebb orvostechnikai megoldásokat tegye elérhetővé Európa legtávolabbi betegei számára is.  Az évek során a szervezet jelentősen bővült, 2024-re a becsült forgalma 70 millió euró.

Ehhez a jelentős mérföldkőhöz közelítve a csoport köszönetét fejezi ki üzleti partnereinek, alkalmazottainak és ügyfeleinek, mindazoknak, akikkel együtt tette meg ezt az utat. Mint írják, minden egyes áttörés a közös látásmód és erőfeszítés eredménye volt. A vállalat tudja, hogy az elmúlt 30 év nem lehetett volna sikeres azok bizalma és együttműködése nélkül, akik osztoznak küldetésében: a legjobb egészségügyi ellátás demokratizálásában. 

Ami azzal a céllal kezdődött, hogy megkönnyítsük a csúcstechnológiához való hozzáférést Romániában, az mára olyan küldetéssé nőtte ki magát, hogy átalakítsuk az egészségügyi ellátást egy egész, immár hat uniós országból álló régióban, lépésről lépésre. Egy kórház, egy orvos, egy beteg. Visszatekintve, sikerünket nem annyira az általunk bevezetett technológiákban mérjük, hanem inkább az emberi sorsokban, azon egészségügyi szakemberek és betegekében, akiknek az életére hatással voltunk”, vallja Georgios Sofianos vezérigazgató. 

A SOFMEDICA Csoport szilárdan hisz abban, hogy az igazi egészségügyi átalakulás ott történik, ahol a technológia, az oktatás és az emberi együttérzés találkozik. A csoport továbbra is kitart küldetése mellett, az egészségügyi szakembereket olyan eszközökkel, képzéssel és technológiával kell felvértezni, hogy a lehető legjobb ellátást tudják nyújtani. Eddig több, mint 7 millió eurót fektettek be az egészségügyi szakemberek számára kidolgozott átfogó képzési programok fejlesztésébe. Ez a kezdeményezés hangsúlyozza a vállalat elkötelezettségét az ágazat minőségi fejlesztése iránt, illetve, hogy a szakemberek olyan eszközökkel és ismeretekkel rendelkezzenek, amelyekkel kitűnhetnek az egyre inkább változó környezetben.

A SOFMEDICA Csoport növekedése a pénzügyi fegyelemre, a minőségirányításra és a compliance-re (szabályoknak való megfelelőségre) irányuló stratégiai összpontosítással tartható fenn. Az ezekre a területekre történő befektetés, bár rövid távon erőforrás-igényes, döntő fontosságú volt a vállalati kultúra kialakításában. 

„A jövőt úgy látjuk, hogy a digitális és robotizált megoldások innovatív utakból standard ellátássá válnak, felgyorsítva az életmentő prognózishoz, diagnózishoz és terápiához való hozzáférést. Továbbra is a megbízható partnerkapcsolatok kiépítésére összpontosítunk ágazatokon és határokon átnyúló együttműködés elősegítésével, mindeközben szem előtt tartva a beteget, aki a végső kedvezményezett. A fejlesztések előmozdításával nem csupán a csúcstechnológia szállítása a célunk, hanem az egész egészségügyi ökoszisztéma átalakítása, biztosítva, hogy a legjobb ellátás minél több ember számára elérhető legyen, megerősítve a szakembereket és felemelve a közösségeket”, idézik a vezérigazgatót, azt is jelezve: a SOFMEDICA Csoport célja, hogy örökségére építve a digitális egészségügyi innovációkra összpontosítson, új régiókban terjeszkedjen, erősítse jelenlétét a betegek teljes életútján, és fenntartsa az egészségügyi ellátáshoz való integrált megközelítését. A betegellátás fellendítését tervezik a mesterséges intelligencia és az adatvezérelt technológiák klinikai munkafolyamatokba való integrálásával, a műtők optimalizálásával és a géndiagnosztika kezelési tervekbe való beépítésével.

(forrás: avantgarde.hu)

Könyveink