hirdetés
2024. július. 16., kedd - Valter.
hirdetés

16 egészségügyi civil szervezet kap támogatást

Tizenhat civil szervezet részesül támogatásban a 160 millió forint keretösszegű, egészségügyi témájú pályázatból, közölte a Belügyminisztérium (BM) pénteken.

A közlemény szerint a BM egészségügyi államtitkársága a Betegszervezetek Magyarországi Szövetségével (BEMOSZ) közösen pályázatot hirdetett Egészségügyi társadalmi, civil és nonprofit szervezetek működési támogatása címmel. A pályázaton olyan civil és nonprofit szervezetek indulhattak, amelyeket 2020. december 31. előtt jogerősen bejegyeztek, és folyamatos közhasznú minősítéssel rendelkeznek.

A rendelkezésre álló keretösszeg hatékony elosztása érdekében az egészségügyi államtitkárság és a BEMOSZ februárban együttműködési megállapodást kötött egymással. A pályázaton tizenhat szervezet kapott összesen 160 millió forint vissza nem térítendő támogatást, a nyertes pályázók értesítése július 9-én megtörtént.

Az idei központi költségvetéséből finanszírozott támogatások célja a prevenciós szemlélet erősítése, valamint a beteg-együttműködés és általában a lakosság egészségtudatosságának javítása. A kiírás értelmében azon szervezetek pályázhattak, amelyek a családok, gyermekek vagy fiatalok egészsége, egészségnevelésével, illetve őket érintő prevencióval; a legnagyobb betegségterhet jelentő krónikus nem fertőző megbetegedésekkel; ritka betegségben szenvedők segítésével; egyéb egészségügyi prevencióval, beteg- és családtámogatással foglalkoznak, áll a tárca közleményében.

(forrás: MTI)

cimkék

Könyveink