hirdetés
hirdetés
2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés

Újra Magyar Filmszemle

A filmszemlén – ahogy ez szokásos – nyilvános vetítések is lesznek: a Millenáris Teátrumban, a Mammutban, az Urániában és a Bem moziban. Ezeken a helyeken nemcsak a versenyben lévő játékfilmeket, hanem a kisfilmeket és dokumentumfilmeket is megnézhetik az érdeklődők.
  A nevezések nagy száma miatt minden kategóriában előzsűri értékelt; a válogatott versenyprogramból pedig az immár végleges bizottság díjazza az arra érdemeseket, mégpedig az Arany Orsó-díjjal. A zsűri tagjai: Maia Morgenstern, Klaus Eder (FIPRESCI főtitkár), Goda Krisztina, Kende János és Márta István. A versenyző játékfilmek rendezői között van például Mundruczó Kornél, Alföldi Róbert, Hajdu Szabolcs, Till Attila, Ragályi Elemér, Koltai Róbert, Tímár Péter. Többük filmjét már játsszák a mozikban, de a szemle alatt öt vidéki helyszínen is tartanak vetítéseket: Esztergomban, Szécsényben, Nyírbátorban, Algyőn és Pápán.
  A nyitófilm Tarr Béla műve lesz, A londoni férfi.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés