hirdetés
hirdetés
2024. május. 19., vasárnap - Ivó, Milán.
hirdetés

Magyar programok a 60. Frankfurti Nemzetközi Könyvvásáron

Szerdán nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt a 60. Frankfurti Nemzetközi Könyvvásár, az idei díszvendég Törökország, a magyar standon hat író lesz ott: Földényi F. László, Dragomán György, Harcos Bálint, Kemény István, Kalász Orsolya és Dalos György.

Az első program a magyar standon péntek koradélután kezdődik : Földényi F. László fölolvasást tart Dosztojevszkij Szibériában Hegelt olvas és sírva fakad című írásából, Andreas Rötzer moderálásával. Az eseményt az esszéista német kiadója, a berlini Matthes és Seitz szervezte. Ezt a programot szombaton délelőtt megismétlik, akkor Dalos György vezeti a beszélgetést.
Die Schatten der Diktatur (A diktatúra árnyai) címmel péntek este Földényi F. Lászlóval és Dragomán Györggyel beszélget Wolfgang Klotz, a Central and Eastern European Online Library (C.E.E.O.L.) alapítója. A német fordításokból Walter Jauernich író olvas fel részleteket.
Szombaton egy órától Dragomán György lesz a stand vendége. A Fehér király című regénye idén jelent meg németül Kornitzer László fordításában a Suhrkamp kiadó gondozásában. A regényről és írásairól kérdezi a szerzőt Dalos György.
Harcos Bálint mint elsőkötetes prózaíró, a Naiv növény (Naive Pflanze) című könyv szerzője lép a közönség elé szombaton. A regény fordítója Kalász Orsolya és Monika Rinck volt. A beszélgetést Dózsai Mónika vezeti. Kemény István költő, író Hasznos romok (Nützlicher Ruinen) című kötete 2007-ben a Gutlaut kiadónál jelent meg és Kalász Orsolya volt a fordítója. Ők ketten szintén szombaton találkoznak az olvasóközönséggel.
Vasárnap délelőtt Dalos György Világ proletárjai bocsássatok meg nekem: a keleti blokk vicceinek vége címmel a brémai Temmennél megjelent regényéből olvas fel részleteket és Dózsai Mónika beszélget vele a magyar standon.

MTI

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés