hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

 

Új díjjal ismerik el a MI-kutatásokat

Daganatos betegségek korai kimutatásáért és új gyógyszerek felfedezéséért Regina Barzilaynek, a Massachusettsi Műszaki Egyetem professzorának ítélték oda első alkalommal a mesterségesintelligencia-kutatások területén alapított új díjat.

A világ legnagyobb mesterségesintelligencia-társasága, a kaliforniai székhelyű Association for the Advancement of Artificial Intelligence szerdán jelentette be az egymillió dollárral járó új tudományos díj első nyertesének a nevét.

A társaság évente fogja átadni a díjat, amelynek pénzügyi támogatója a Squirrel AI. Az elismeréssel olyan személyeket jutalmaznak, akiknek munkássága a mesterséges intelligencia alkalmazása terén "átalakító hatással van a társadalomra".

A díjjal a társaság a mesterséges intelligencia kutatása és alkalmazása terén elért haladás elismerését a Nobel-díj vagy a számítástechnikai Turing-díj szintjére emeli.

A MIT közleménye szerint Barzilay maga is mellrákban szenvedett, betegsége fordította tudományos érdeklődését a mesterséges intelligencia irányába. A daganatos betegségek korai felfedezésére kifejlesztett eszközét számos kórházban, köztük a bostoni Massachusetts Közkórházban, Svédországban vagy Tajvanon is tesztelték, írja az MTI nyomán az Origo.

(forrás: Origo/MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink